Επιστολή στον πρωθυπουργό για την απομόνωση του Καστελόριζου

Το προβλημα τον δρομολογιων στις γραμμες των "αγονων γραμμων",υφισταται παρα πολλα χρονια,χωρις καμια κυβερνηση απο την μεταπολιτευση και μετα,να εχει βρει μια ουσιαστικη και οριστικη λυση.Αποτελεσμα της αδιαφοριας του κρατους,οι κατοικοι πολλων νησιων,αναμεσα τους και οι κατοικοι απο το ακριτικο και πανεμορφο Καστελλοριζο,να αντιμετωπιζουν πλεον προβλημα επιβιωσης.
Τη λυση σ αυτο το προβλημα φαινεται να δινει η γειτονικη Τουρκια,αφου το Ελληνικο κρατος,ειναι για αλλη μια φορα απων.
Λόγω της διακοπής των δρομολογίων που συνδέουν το νησί με τη Ρόδο, οι κάτοικοι υποχρεώνονται να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την Τουρκία.
Με επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Καστελόριζου, Παύλος Πανήγυρης,στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του νησιού του .

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, μας περιβάλλει αγανάκτηση και οργή. Αυτά είναι τα συναισθήματα, τα οποία αισθανόμαστε τις τελευταίες 15 ημέρες. Η επικοινωνία μας με τη Ρόδο γίνεται μέσω Τουρκίας, καθώς και όλες μας οι προμήθειες. Ο λόγος: Η ενέργεια του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας που για διάφορους λόγους σταμάτησε τα τρία επιδοτούμενα δρομολόγια που εκτελούσε το Ε/Γ Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» χωρίς να σκεφτούν να τα αντικαταστήσουν. Αποτέλεσμα να στερηθούμε είδη πρώτης ανάγκης και υποχρεωτικά να τα προμηθευόμαστε από τους γείτονές μας και για να πάμε στη Ρόδο, ακολουθούμε το δρόμο μέσω Τουρκίας. Τέτοιες συµπεριφορές εκ µέρους του κράτους, μας κάνουν να αισθανόµαστε πολίτες άλλης χώρας».

Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση.
Με τιμή
Ο δήμαρχος
Μεγίστης - Καστ/ζου
Παύλος Πανηγύρης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα