Θ. Αγγελόπουλος: «Μήπως χρεοκόπησε η Ευρώπη»

Επηρεασμένος από την παρούσα συγκυρία, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ετοιμάζει ταινία για την

οικονομική κρίση. «Ετοιμάζομαι να γυρίσω έργο με θέμα την ελληνική κρίση που θα έχει τίτλο ‘Η άλλη θάλασσα’», δήλωσε ο σκηνοθέτης στον ιταλικό τύπο επ' ευκαιρία της προβολής, στους ιταλικούς κινηματογράφους, του έργου του «Η σκόνη του χρόνου».

«Η κατάσταση που ζούμε είναι τρομερή. Όλα αυτά για τα οποία είχαμε παλέψει, δεν έγιναν πραγματικότητα. Η οικονομική και χρηματιστηριακή κρίση της χώρας μου με αφήνει άναυδο, δεν βλέπω διέξοδο», τόνισε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και αναρωτήθηκε: «Μήπως χρεοκόπησε η Ευρώπη».
To μέχρι τώρα σενάριο παρουσιάζει την ιστορία μιας ομάδας ηθοποιών, που θέλει να ανεβάσει την «Όπερα της πεντάρας» του Μπρεχτ, αλλά δεν τα καταφέρνει, λόγω οικονομικών δυσκολιών. Υπάρχει, όμως και η σχέση ενός πατέρα με την κόρη του, που συμβολίζουν το πρόσωπο που δημιούργησε την κρίση και εκείνο που έχει υποστεί τις συνέπειές της.
Σχετικά, με τις ευρύτερες δυσκολίες της ευρωπαϊκής ηπείρου, ο σκηνοθέτης εκτιμά ότι «η Ευρώπη ήταν ένα όνειρο που γκρεμίσθηκε πολύ γρήγορα. Δεν είμαστε μόνοι. Σε σοβαρή οικονομική δυσκολία, βρίσκονται και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και ακόμη και εσείς στην Ιταλία, δεν είστε και τόσο καλά. Ίσως, τελικά, χρεοκόπησε η Ευρώπη».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα