Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης: «Το πρόβλημα είναι πλέον ο Γιώργος Παπανδρέου- Σε κώμα η κυβέρνηση»

«Το πρόβλημα είναι πως οι ξένοι δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο Γιώργο Παπανδρέου. Πριν έξι μήνες είχαν τουλάχιστον εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Πλέον όχι. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα γιατί έχει γίνει ο ίδιος το πρόβλημα

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra, ο καθηγητής Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης, τονίζοντας πως δεν έχει πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ, αλλά «με την κυβέρνηση που βρίσκεται σε κατάσταση κώματος.»

Ο κ. Μαρκεζίνης υποστήριξε πως «ο πρωθυπουργός ασκεί άριστα την επικοινωνιακή πολιτική αλλά η κυβέρνηση αποδεικνύεται η μοναδική στην ιστορία της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας που φέρεται στο λαό με μία ζέστη, μία κρύο.»

«Στην κυβέρνηση δεν υπάρχει συντονισμός και προγραμματισμός. Αυτό έχει προκαλέσει την αγανάκτιση του λαού», είπε χαρακτηριστικά.
Συμπλήρωσε, δε, πως η διαφορά της κρίσης στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση, όπως η Ιρλανδία, είναι πως «στη χώρα μας υπάρχει εκτός των άλλων και κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς».
Ο Β. Μαρκεζίνης αναφέρθηκε και στην αναβολή της παρουσίασης του βιβλίου του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πριν λίγες ημέρες αφού όπως είπε οι διοργανωτές θεώρησαν πως λόγω των «Αγανακτισμένων», ίσως προέκυπταν προβλήματα. Ωστόσο, άφησε σαφείς αιχμές πως το «κόψιμο» της παρουσίασης τη τελευταία στιγμή «μπορεί να οφείλεται στα πολιτικά κατεστημένα που δεν έμεναν ευχαριστημένα με τα όσα θα έλεγε.»Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να δηλώσει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους νέους και πως είναι φυσιολογικές οι αντιδράσεις τους αρκεί να μην συνοδεύονται από οποιαδήποτε μορφή βίας και από προβοκάτσια.Τέλος, αναφερόμενος στις αποκρατικοποίησεις, επεσήμανε πως το σύνθημα πλέον της χώρας είναι το «Πωλών λαβέ», δηλώνοντας πως θεωρεί λάθος τη πώληση των ασημικών σε τιμές χαμηλότερες από την αξία τους.

Διευκρίνισε, μάλιστα, πως η ευθύνη για την κατάσταση της χώρας ανήκει και στην προηγούμενη κυβέρνηση. «Για τα λάθη φταίνε όλοι οι πολιτικοί ανεξαρτήτως χρώματος. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις», κατέληξε ο κ. Μερκεζίνης.

www.newpost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα