8 και κάτι

Πόσο μαστούρης μπορείς να είσαι για να ακούς τις ειδήσεις σαν ειδήσεις κι όχι σαν διάγγελμα που προφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου προπαγάνδας;

Κλείσε τα μάτια κι άκου. Όπως κάθε μέρα, παρουσιάζει πέντε νέους νόμους. Πρόσεξε το ηχογράφημα. Σαν το καρδιογράφημα σταματημένης καρδιάς. Ακούς ρομπότ. Δεν έχει συναίσθημα ο παρουσιαστής όταν αναλύει τα ποσά που θα «κοπούν» από τις συντάξεις. Δεν έχει χρώμα, όταν αναφέρει πόσο θα αυξηθεί η τιμή στα προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Κάθε μέρα παρουσιάζονται πέντε νέοι νόμοι. Έχουμε ανοσία. Κάποτε ψάχναμε τα «παραθυράκια». Τώρα κανείς δεν έχει κουράγιο.

(Καπνογόνα + Δακρυγόνα)  + 20 Κουκουλοφόροι = Πρόλογος

( Λίγο μπλα-μπλα Αντιπολιτευτικό + μια ατάκα τύπου «Κλέφτες») + 1 ανεξάρτητος βουλευτής = Κυρίως θέμα.

(5 Προσαγωγές + 155 Ναι ) + αναπνευστικά προβλήματα = Επίλογος

Ακόμα κι οι ρεπόρτερ αντάλλαξαν το αίμα τους με καλώδια. Φορούν το λυπημένο ύφος του εξομολογητή και κρατούν το μικρόφωνο σαν να είναι περίστροφο που προστάζει να βγάλεις πόνο.

Ο μοντέρ θα κόψει τα πολλά λόγια και το ρεπορτάζ θα ξεκινά από την στιγμή που ο διαμαρτυρόμενος έχει υψώσει τον ήχο της φωνής του και βάλλει κατά πάντων. Το ρεπορτάζ κλείνει κι έχουμε αποθηκεύσει, την ήρεμη φωνή του ντελάλη της Αυλής σε αντιδιαστολή με την αγριοφωνάρα του απλού πολίτη που τόλμησε να διεκδικήσει τα δικαιώματα του.

Ειλικρινά, πόσο μαστούρηδες είμαστε;

Λατρεύω την έκφραση, «Ας περάσουμε στα δικά μας».Χρησιμοποιείτε μετά το διεθνές ρεπορτάζ. Το οποίο περιελάμβανε Τυφώνες, Σεισμούς και λίγες σφαίρες στο  Βορρά της Αφρικής.

«Ας περάσουμε στα δικά μας» και θέλω να μπω στο γυαλί.

«Κάτσε στην άκρη ρομπότ. Θα συνεχίσω εγώ. Κυρίες και κύριοι όπως είδατε σε άλλα μέρη του κόσμου συμβαίνουν τόσα τραγικά. Ενώ εμείς εδώ τουλάχιστον, έχουμε ένα κομμάτι ψωμί και μια καπότα για το AIDS. Ας σταματήσουμε να είμαστε αχάριστοι και να ζητούμε από την Κυβέρνηση να μην καταχράζεται την δημόσια περιουσία. Ζούμε καλύτερα από τους πληγέντες φυσικών καταστροφών και πολέμων. Και περνάμε στις αθλητικές ειδήσεις…»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα