Καληνύχτα Κεμάλ..Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτε .Καληνύχτα

Δεν ξερω τι αλλο θα μου προκαλέσει έκπληξη μεσα σε αυτο τον κατεγισμο των γεγονότων.
που ερχονται στο φώς της δημοσιοτητας, αλλα αυτο μπορω να πω πως μου προξένησε φόβο.
Ναι φοβο και οχι γέλιο

Δασκάλα λοιπόν, καταγγέλθηκε από μητέρα μαθητή ότι κάνει ισλαμική προπαγάνδα επειδή στο μάθημα της μουσικής μοίρασε στους μαθητές τους στίχους του Νίκου Γκάτσου από το ομώνυμο τραγούδι του εξίσου μεγάλου Μανου Χατζιδάκη "Κεμάλ"!!!!!
Το χειρότερο όμως σε αυτή την είδηση είναι ότι η διευθύντρια του σχολης επέπληξε τη δασκάλα προχωρώντας ακόμα και στο μάζεμα των στίχων από τους μαθητές!

Όπως καταγγέλει σε ανάρτησή της στο facebook " Γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διεθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε' δημοτικού) τον Κεμάλ του Χατζηδάκι στο μάθημα της μουσικής κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας? Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Έπειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου μου ανέλυσε για ποιους λόγους στο δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα."

Πραγματικά δε ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω.Γράφω σβήνω,ξαναγράφω ξανασβηνω,άκρη δε μπορώ να βγάλω.Και ίσως έχουν δίκιο όσοι λένε ότι έναν βλάκα δε μπορείς να τον αντιμετωπίσεις, λογικά.Και αυτό γιατί θα πρέπει να κατέβεις στο επίπεδο του,με αποτέλεσμα να σε νικήσει λόγο εμπειρίας.

Για την ιστορία του τραγουδιού ο "Κεμάλ" γράφτηκε από τον Μάνο Χατζιδάκι κατά την παραμονή του στην Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του '60. Ίσως είναι ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για το ευρύ κοινό. Η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού περιλαμβάνεται στον δίσκο "Reflections", αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μάνου Χατζιδάκι με το συγκρότημα New York Rock & Roll Ensemble.

Την απάντηση σε όλη αυτή την τρελα που μας κυριεύει την δίνει το ίδιο το τραγούδι στο τέλος του,και αυτή θα είναι και η απάντηση μου σε αυτό το υποκείμενο που θέλει να είναι διευθύντρια.

Καληνύχτα Κεμάλ..Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτε .Καληνύχτα



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα