Η Ελληνίδα που δίδαξε Αντιγόνη στις γυναίκες της Καμπούλ - Τι σημαίνει να κάνεις θέατρο στο Αφγανιστάν [βίντεο]

Πριν από έναν χρόνο, η Αννέτα Παπαθανασίου πήγε να διδάξει την Αντιγόνη του Σοφοκλή στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ για να ανακαλύψει πως η υποκριτική τέχνη εκεί θεωρείται ανήθικη και πως οι γυναίκες ηθοποιούς αντιμετωπίζονται σαν πόρνες.
Αποφάσισε να το κάνει ταινία.

Το ντοκιμαντέρ Playing With Fire αφηγείται τις συγκλονιστικές ιστορίες των Αφγανών γυναικών που έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με το θέατρο και αντιμετωπίζουν σκληρή κριτική, κοινωνική αποδοκιμασία, απειλές για τη ζωή τους.

Η ομάδα του Playing With Fire θα μιλήσει για το ταξίδι αυτό, ταξίδι ακόμα ανολοκλήρωτο, για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι καλλιτέχνες στο Αφγανιστάν, καθώς και για τον εναλλακτικό τρόπο χρηματοδότησης που επιλέχτηκε από την ομάδα παραγωγής μετά από το κλείσιμο της ΕΡΤ".
Στο πλαίσιο της σειράς συναντήσεων "Πρόσκληση στο εργαστήρι του δημιουργού", η ομάδα του "Playing With Fire" θα μιλήσει στο "Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων" για το ταξίδι αυτό, για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι καλλιτέχνες στο Αφγανιστάν και για τον εναλλακτικό τρόπο χρηματοδότησης που αποτελεί το crowd funding.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την ολοκλήρωσή της, η ταινία κατέχει ήδη μία σημαντική διάκριση αφού έλαβε το βραβείο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ για το καλύτερο υπό ανάπτυξη πρότζεκτ στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2013 (EDN – Doc OnAir Prize).


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2013Ώρα: 21.00
Είσοδος ελεύθερη.
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35ΑΚυψέλη, ΑθήναΤ : 213 00 40 496

Πηγή: Η Ελληνίδα που δίδαξε Αντιγόνη στις γυναίκες της Καμπούλ - Τι σημαίνει να κάνεις θέατρο στο Αφγανιστάν [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/126324#ixzz2i0kb7xpd

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα