Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ

Σερφάροντας στα blogs η ακούγοντας ειδήσεις,δεν είναι λίγες εκείνες η φορές που σιγοψυθιρίζουμε "το ακούσαμε κ αυτο" η "θεε μου τι άλλο θα ακούσουμε!" Ειδήσεις που μας προκαλούν γέλιο,θυμό,αγανάκτηση,ειδήσεις που δεν περιμέναμε ποτε να ακούσουμε.Μια τέτοια ειδηση λοιπόν θα σας παρουσιάσω,που μοιάζει περισσότερο με ανέκδοτο και λιγότερο με ενα πραγματικό γεγονός,
Δυστηχως όμως πρόκειται για ενα πραγματικό γεγονός.
Κάποιος Γερμανός τουρίστας,σχεδόν μόνιμος κάτοικος της Σύμης,εδω και δυο χρονια,επισκέφθηκε τη Ρόδο,και πήγε σε ψαροταβέρνα όπου παρήγγειλε τα αγαπημένα του ψάρια που ήταν τα μπαρμπούνια.Μόλις του τα έφερε ο σερβιτόρος στο τραπέζι,ο Γερμανός τουρίστας χαμογελόντας και με ευγενικό ύφος, λέει στο σερβιτόρο οτι κάποιο λάθος θα έχει γίνει,γιατί αυτά δεν ειναι μπαρμπούνια!
Παρ όλες τις προσπάθειες ομως του σερβιτόρου και του μάγειρα να τον πείσουν οτι αυτά είναι τα μπαρμπούνια,εκείνος κάλεσε την αστυνομία,η οποία με τη σειρά της,του εξήγησε οτι όντως αυτά ειναι τα μπαρμπούνια!!
Επιστρέφοντας την ίδια μερα στη Σύμη,πηγαίνει στη ψαροταβέρνα που συνήθιζε να τρωει τα μπαρμπούνια του.Και αφού του τα έφερε ο σερβιτόρος,καλεί την αστυνομία ο Γερμανός και ετσι πιάστηκε ο ένοχος που του σέρβιρε...ΜΑΡΙΔΕΣ αντί για μπαρμπούνια επί δύο χρόνια!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Φράσεις της αρχαίας Ελληνικής που λέμε και σήμερα

Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο
 Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά.

- Αιδώς Αργείοι:  όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)
- Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο.
(Θουκυδίδης – Γ 11)
- Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση.
Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι τραγικοί ποιητές όταν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στη …

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"