Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ

Σερφάροντας στα blogs η ακούγοντας ειδήσεις,δεν είναι λίγες εκείνες η φορές που σιγοψυθιρίζουμε "το ακούσαμε κ αυτο" η "θεε μου τι άλλο θα ακούσουμε!" Ειδήσεις που μας προκαλούν γέλιο,θυμό,αγανάκτηση,ειδήσεις που δεν περιμέναμε ποτε να ακούσουμε.Μια τέτοια ειδηση λοιπόν θα σας παρουσιάσω,που μοιάζει περισσότερο με ανέκδοτο και λιγότερο με ενα πραγματικό γεγονός,
Δυστηχως όμως πρόκειται για ενα πραγματικό γεγονός.
Κάποιος Γερμανός τουρίστας,σχεδόν μόνιμος κάτοικος της Σύμης,εδω και δυο χρονια,επισκέφθηκε τη Ρόδο,και πήγε σε ψαροταβέρνα όπου παρήγγειλε τα αγαπημένα του ψάρια που ήταν τα μπαρμπούνια.Μόλις του τα έφερε ο σερβιτόρος στο τραπέζι,ο Γερμανός τουρίστας χαμογελόντας και με ευγενικό ύφος, λέει στο σερβιτόρο οτι κάποιο λάθος θα έχει γίνει,γιατί αυτά δεν ειναι μπαρμπούνια!
Παρ όλες τις προσπάθειες ομως του σερβιτόρου και του μάγειρα να τον πείσουν οτι αυτά είναι τα μπαρμπούνια,εκείνος κάλεσε την αστυνομία,η οποία με τη σειρά της,του εξήγησε οτι όντως αυτά ειναι τα μπαρμπούνια!!
Επιστρέφοντας την ίδια μερα στη Σύμη,πηγαίνει στη ψαροταβέρνα που συνήθιζε να τρωει τα μπαρμπούνια του.Και αφού του τα έφερε ο σερβιτόρος,καλεί την αστυνομία ο Γερμανός και ετσι πιάστηκε ο ένοχος που του σέρβιρε...ΜΑΡΙΔΕΣ αντί για μπαρμπούνια επί δύο χρόνια!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"

Ο απόλυτος ξεπεσμός της έννοιας του κράτους.

Ο απόλυτος ξεπεσμός της έννοιας του κράτους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση,πρόκειται για άναρχο-άπλυτους που γράφουν στα παπάρια τους κάθε νόμο και τάξη.
Είναι οι ίδιοι,που όχι μόνο δεν θέλουν τίποτα να αλλάξει σε αυτό τόπο,αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν από την πλευρά τους,έτσι ώστε να συντηρήσουν και γιατί όχι,να διαιωνίσουν μια κατάσταση,που δεν τιμά καθόλου ένα κράτος.
Είναι ο καρκίνος ενός έθνους,που όχι μόνο αρνείται πεισματικά να εκπολιτιστεί,να αλλάξει,να καλυτερεύσει,αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει ακόμα χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη,γιατί στη πραγματικότητα μισεί θανάσιμα ότι έχει να κάνει με τον  πολιτισμό και τάξη,και την ασφάλεια.
Κατασκηνώνουν σε δημόσιο χώρο γιατί έτσι γουστάρουν,καταπατώντας δημόσια περιουσία.
Mία αντίληψη που εκπορεύεται από μια φασιστική αντίληψη που τους διακατέχει,και ας μην το παραδέχονται.
Στη πραγματικότητα είναι το ίδιο φασίστες, που στηρίζονται στη λογική του ,"...έτσι γουστάρω και κάνω ότι θέλω",που δεν έχει καμία μα καμία διαφ…