Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H αναπότρεπτη παρακμή της ελλάδας

Aρθρο από το blog  Λογική Ελλάδα

η ακυβέρνητη χώρα παρακμάζει με ιλιγγειώδη ταχύτητα.

 τα σημάδια είναι συνεχή εδώ και 35 χρόνια, αλλά το τελευταίο διάστημα είναι πιό έντονα. στο βίντεο που ακολουθεί, βλέπουμε στην αχαία τους κατοίκους ενός χωριού να χορεύουν στο πανηγύρι, ενώ το χωριό τους καίγεται.

πρίν από 35 χρόνια, θα ανέβαιναν όλοι στο βουνό γιά να προσπαθήσουν να σβήσουν την φωτιά διότι κάτι τους συνέδεε με τον τόπο τους και τον γείτονα τους.σήμερα, δεν τους συνδέει πλέον τίποτα με τους γύρω τους.
η διαδικασία τετραποδοποίησης μιάς ολόκληρης χώρας έχει πλήρως επιτύχει.προφανώς, μόλις η φωτιά έφτασε στις αυλές τους, κάλεσαν γιά βοήθεια την πυροσβεστική και τα αεροπλάνα.

το βίντεο αυτό, είναι χαρακτηριστικό της σημερινής πορείας της χώρας.η χώρα είναι σε αποσύνθεση, αλλά δεν ενδιαφέρει πιά τον πληθυσμό της διότι δεν έχει πλέον πολιτισμό.
ο πληθυσμός αντιδρά πλέον με τον ίδιο τρόπο που αντιδρούν τα τετράποδα, δηλαδή γιά την τροφή του κυρίως.δεν μπορεί και δεν θέλει πλέον να υπερασπιστεί τίποτα άλλο.μπορεί να δεχτεί την αναξιοπρέπεια, την ξένη κατοχή και οτιδήποτε άλλο γιά λίγη τροφή. και μπροστά σ΄αυτή την τραγική κατάσταση, οι πολιτικοί ηγέτες είναι αλλού.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"

Ο απόλυτος ξεπεσμός της έννοιας του κράτους.

Ο απόλυτος ξεπεσμός της έννοιας του κράτους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση,πρόκειται για άναρχο-άπλυτους που γράφουν στα παπάρια τους κάθε νόμο και τάξη.
Είναι οι ίδιοι,που όχι μόνο δεν θέλουν τίποτα να αλλάξει σε αυτό τόπο,αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν από την πλευρά τους,έτσι ώστε να συντηρήσουν και γιατί όχι,να διαιωνίσουν μια κατάσταση,που δεν τιμά καθόλου ένα κράτος.
Είναι ο καρκίνος ενός έθνους,που όχι μόνο αρνείται πεισματικά να εκπολιτιστεί,να αλλάξει,να καλυτερεύσει,αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει ακόμα χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη,γιατί στη πραγματικότητα μισεί θανάσιμα ότι έχει να κάνει με τον  πολιτισμό και τάξη,και την ασφάλεια.
Κατασκηνώνουν σε δημόσιο χώρο γιατί έτσι γουστάρουν,καταπατώντας δημόσια περιουσία.
Mία αντίληψη που εκπορεύεται από μια φασιστική αντίληψη που τους διακατέχει,και ας μην το παραδέχονται.
Στη πραγματικότητα είναι το ίδιο φασίστες, που στηρίζονται στη λογική του ,"...έτσι γουστάρω και κάνω ότι θέλω",που δεν έχει καμία μα καμία διαφ…