Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H αναπότρεπτη παρακμή της ελλάδας

Aρθρο από το blog  Λογική Ελλάδα

η ακυβέρνητη χώρα παρακμάζει με ιλιγγειώδη ταχύτητα.

 τα σημάδια είναι συνεχή εδώ και 35 χρόνια, αλλά το τελευταίο διάστημα είναι πιό έντονα. στο βίντεο που ακολουθεί, βλέπουμε στην αχαία τους κατοίκους ενός χωριού να χορεύουν στο πανηγύρι, ενώ το χωριό τους καίγεται.

πρίν από 35 χρόνια, θα ανέβαιναν όλοι στο βουνό γιά να προσπαθήσουν να σβήσουν την φωτιά διότι κάτι τους συνέδεε με τον τόπο τους και τον γείτονα τους.σήμερα, δεν τους συνδέει πλέον τίποτα με τους γύρω τους.
η διαδικασία τετραποδοποίησης μιάς ολόκληρης χώρας έχει πλήρως επιτύχει.προφανώς, μόλις η φωτιά έφτασε στις αυλές τους, κάλεσαν γιά βοήθεια την πυροσβεστική και τα αεροπλάνα.

το βίντεο αυτό, είναι χαρακτηριστικό της σημερινής πορείας της χώρας.η χώρα είναι σε αποσύνθεση, αλλά δεν ενδιαφέρει πιά τον πληθυσμό της διότι δεν έχει πλέον πολιτισμό.
ο πληθυσμός αντιδρά πλέον με τον ίδιο τρόπο που αντιδρούν τα τετράποδα, δηλαδή γιά την τροφή του κυρίως.δεν μπορεί και δεν θέλει πλέον να υπερασπιστεί τίποτα άλλο.μπορεί να δεχτεί την αναξιοπρέπεια, την ξένη κατοχή και οτιδήποτε άλλο γιά λίγη τροφή. και μπροστά σ΄αυτή την τραγική κατάσταση, οι πολιτικοί ηγέτες είναι αλλού.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Φράσεις της αρχαίας Ελληνικής που λέμε και σήμερα

Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο
 Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά.

- Αιδώς Αργείοι:  όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)
- Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο.
(Θουκυδίδης – Γ 11)
- Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση.
Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι τραγικοί ποιητές όταν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στη …

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"