ΤΑ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ


Eχω κρατήσει σαν αρχείο μερικά video για να τα παρακολουθώ, και είπα να τα μοιραστώ (με μεγάλο σεβασμό) με όσους έχουν στη σκέψη τους, τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ υπηρέτες της τέχνης του λόγου και του στοχασμού!!!
Προσπαθώντας ίσως να ξεφύγω για λίγο από τη μίζερη ειδησιογραφία της καθημερινότητας,με τήλε-σωτήρες τύπου Γεωργιάδη,και αριστερούς επαναστάτες του καναπέ,και να ξανάρθω έστω και νοερά με την Ελλάδα της δημιουργίας,της τέχνης και του πολιτισμού.
Για τον Τσαρούχη, τον Μάνο, τον Κατράκη, και πολλούς άλλους ΑΞΙΟΥΣ Έλληνες.

Έλληνες παγκοσμιου βεληνεκούς,και μεγάλες προσωπικότητες που η σημερινή Ελλάδα χρειαζόταν περισσότερο από ποτε.Ήταν οι εποχές που η τηλεόραση,δεν είχε ανακαλύψει ακόμα τα ξεκολα και τις εγχώριες  καρικατουρες του lifestyle που βασιζόταν στο τίποτα με οδηγούς και χορηγούς τους Λυμπέρηδες και Κωστόπουλους.



* "Η εκπομπή προσεγγίζει τη σχέση του μεγάλου Έλληνα Ζωγράφου και Σκηνογράφου ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ με το χορό του ζεϊμπέκικου. Τα ζεϊμπέκικα, όπως και οι ναύτες, αποτελούν σημαντική ενότητα στο έργο του Ζωγράφου και συνδέονται άμεσα με τις αναζητήσεις και τις ιδέες του. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ μιλάει για την ιστορία και την καταγωγή του ζεϊμπέκικου, για την επαφή του με τη λαϊκή μουσική και την πρώτη του γνωριμία με τους ήχους του ζεϊμπέκικου. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ, αποκαλυπτικός και αληθινός, προκαλεί το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, με τα λόγια του για την προσπάθεια του κάθε ζωγράφου να συσχετίσει το φόντο με τη φιγούρα. Περιγράφει την εξέλιξη του κύκλου των έργων του με θέμα τα ζεϊμπέκικα. Οι φιγούρες των ανδρών, κυρίως ντυμένων με στρατιωτικά ρούχα, που χορεύουν ζεϊμπέκικο, αποκαλύπτουν το ταλέντο, την ιδιαίτερη τεχνοτροπία και το ελεύθερο πνεύμα του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ.
Καθ όλη τη διάρκεια της εκπομπής παρεμβάλλονται πλάνα από το κέντρο «ΧΑΡΑΜΑ», με τον ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ να τραγουδάει και τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ (11:30) να χορεύει με μοναδικό τρόπο ζεϊμπέκικο."

*Κείμενα-Ρεπορτάζ:
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ



Μερικά από τα σχόλια:
  • -Τσαρούχης: Εγώ δεν είμαι συμβολιστής, είμαι ρεαλιστής! ΘΕΟΣ! 
  • -Ομορφες εποχές,Σπουδαία μορφή του πολιτισμού μας ο Τσαρούχης,Υπέροχο βίντεο...!!!!********* 
  • -Όποιος δεν έχει δει τον Τσαρούχη να χορεύει δεν έχει δει χορό! Έλεος πια με όλα εκείνα τα σαχλοκούδουνα που λικνίζονται σα νευρόσπαστα στα κέντρα της κολάσεως!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα