Τζήμερος για Σταυρίδη: Ιδανικός τύπος για να τον μισούν οι Ελληνες κομπλεξικοί

Ως τον ιδανικό χαρακτήρα για να τον μισούν οι «Ελληνες κομπλεξικοί» περιγράφει τον αποπεμφθέντα Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιο Σταυρίδη, ο Θάνος Τζήμερος σε άρθρο του:
Γράφει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημιουργία Ξανά:

«Ο Σταυρίδης δέχθηκε τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Γιατί το έκανε; Γιατί πιστεύει, εδώ και χρόνια, στην αξία των μεταρρυθμίσεων.Δεν τις ανακάλυψε χτες, ούτε του τις έμαθε η Τρόικα. Δεν το έκανε για την "καρέκλα". Από καρέκλες ο Σταυρίδης, να φαν κι οι κότες. Πρόεδρος ή Διευθύνων Σύμβουλος σε ένα σωρό εταιρείες: στη Lavipharm, στην "Αιγαίον", στα Τσιμέντα Ηρακλής στα Ελληνικά Πετρέλαια, στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου, στην ΕΥΔΑΠ.Δεν το έκανε για την προβολή. Τι προβολή να λιγουρευτεί ένας που ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του "EuroCommerce" του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών, Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος και εξακολουθεί να κατέχει καμιά δεκαριά ακόμα θέσεις κύρους;
 Δεν το έκανε για τα λεφτά. Τι να σου κανουν τα 2.900 ευρώ τον μήνα όταν για χρόνια ολόκληρα διοικείς έναν όμιλο εταιρειών (Group Ideales) με πολύ πετυχημένη και κερδοφόρα πορεία! Έχει και λεφτά και περιουσία ο Σταυρίδης.

Αλλά έχει και ευαισθησίες για το περιβάλλον και τους συνεργάτες του: για 3 συνεχόμενες χρονιές (2007, 2008, 2009) η Piscines Ideales αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη εταιρεία για να εργάζεται κανείς (Best Workplace) στην Ελλάδα και μέσα στις 10 καλύτερες της Ευρώπης. Το 2009 βγήκε πρώτη και στην Ευρώπη. Το 2006 ο manager Σταυρίδης πήρε το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας.Αν προσθέσεις τις σπουδές στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, τα μεταπτυχιακά και τις 5 ξένες γλώσσες που μιλάει, ο Σταυρίδης είναι ο ιδανικός χαρακτήρας για να τον μισούν οι Έλληνες κομπλεξικοί.

 Οι "αριστεροί", γιατί τους χαλάει την πιάτσα. Μα να ψηφίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την εταιρεία του (τους) ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για να ζει κανείς; Πού είναι ο ανάλγητος επιχειρηματίας που τους μαθαίναν στην καθοδήγηση; Αλλά και τα παιδιά του δεξιού κομματικού ή του ακαδημαϊκού σωλήνα έχουν κάθε λόγο να μην τον "πάνε": δεν έχουν κάνει ούτε το ένα εκατοστό απ' όσα έχει κάνει στη ζωή του. Στουρνάρες και Μηταράκηδες ο Σταυρίδης τους τρώει για ορεκτικό και του φαίνονται και άνοστοι».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα