Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν υπάρχει σωτηρία εντός κομματοσκυλικού πλαισίου

Άρθρο από το blog Λογική Ελλάδα

Εδώ και 5 χρόνια, οι έλληνες πολίτες αναρωτιούνται καθημερινά τι θα γίνει με το μέλλον της χώρας και ποιά είναι η λύση.Εχουν επιδείξει απίστευτη υπομονή και σοφία, αν και έχουν προσβληθεί με τον πιό αισχρό τρόπο από όλους αυτούς τους ευρωπαίους, κυρίως πολιτικούς και δημοσιογράφους που τους κάνουν μαθήματα ηθικής συνεχώς.
Βέβαια, δεν μπορεί να πάρει κανείς στα σοβαρά ανθρώπους που κάνουν μαθήματα ηθικής.
 Μαθήματα ηθικής θα μπορούσαν να δώσουν άγγελοι.Ανθρωποι που κάνουν μαθήματα ηθικής δεν μπορούν να είναι σοβαροί,διότι και οι ίδιοι είναι αμαρτωλοί.
Επιπλέον, προβάλλουν ότι γνωρίζουν την πραγματικότητα της χώρας ενώ είναι τελείως άσχετοι.Τί να καταλάβουν τώρα οι Γερμανοί και οι Σουηδοί από την ελληνική πραγματικότητα;Τίποτα.

Αν έπρεπε να συνοψίσουμε αυτά που ακούμε τα τελευταία χρόνια από αυτούς που μας δίνουν ηθικά μαθήματα, είναι ότι δεν πληρώνουμε φόρους. και ότι κλέβουμε το κράτος.Και επιπλέον, ότι το κράτος μας δεν λειτουργεί.
Αυτά τα επιχειρήματα είναι απλοικά, και δεν λαμβάνουν υπόψη την ιστορική πραγματικότητα που είναι διαφορετική από την δική τους ιστορική πορεία.
Εκείνοι έχουν ένα κράτος που λειτουργεί και είναι ένα κράτος πρόνοιας.
Εμείς έχουμε ένα κράτος που ελέγχεται από μιά "πολιτική" μαφία που δεν προσφέρει τίποτα στον πολίτη, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά υπέρ των μελών της μαφίας.

Στην χώρα μας, υπό αυτές τις συνθήκες, όποιος κλέβει την μαφία εκληρώνει ένα εθνικό καθήκον.
Στις χώρες τους, όποιος κλέβει το κράτος, αφαιρεί χρήματα από το κράτος πρόνοιας.
Πώς μπορούν να συγκριθούν αυτές οι δύο μορφές κρατών; Yπό αυτές τις συνθήκες, πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι στο τί λένε οι ευρωπαίοι, και να επικεντρωθούμε στην ουσία των προβλημάτων μας.Και η ουσία των προβλημάτων μας είναι

α/ότι δεν έχουμε πραγματικό πολιτικό σύστημα και πολιτικούς θεσμούς.
 Πρέπει να αλλάξουμε το σύνταγμα της μεταπολίτευσης ώστε να δημιουργηθούν πραγματικά πολιτικά κόμματα και να σβήσουν τα κομματοσκυλικά κόμματα.

 β/πρέπει να δημιουργήσουμε θεσμούς που θα δημιουργούν εν δυνάμει πολιτικούς ηγέτες, δηλαδή ηγέτες με υψηλή θεωρητική παιδεία και πρακτική εξάσκηση ώστε ν΄αποφύγουμε στο μέλλον να διοικείται η χώρα από ¨Κωστάκηδες" και "Γιωργάκηδες" που είναι ότι πιό προσβλητικό μπορεί να προκύψει γιά μιά χώρα.

Μέχρι τότε, και λαμβάνοντας υπόψη την παρακμιακή πορεία 40 ετών της χώρας,δεν μπορούμε να έχουμε πολλές ελπίδες γιά ένα άμεσο καλύτερο αύριο.Η μόνη ελπίδα θα μπορούσε να είναι το απροσδόκητο. Βέβαια, βραχυπρόθεσμα, δηλαδή γιά τους επόμενους 3-4 μήνες, τα πράγματα είναι ακόμα πιό δύσκολα λόγω της αισχρής ποιότητας του πολιτικού προσωπικού που επιλέξαμε.Θα χρειαστούμε, όχι το απροσδόκητο, αλλά κωλοφαρδία. Αν ξεπεράσουμε αυτές τις βραχυπρόθεσμες δυσκολίες, η χώρα θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει γιά να επιβιώσει.Αλλά θα πάρει χρόνο εκεί που φθάσαμε, και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι πολίτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"

Ο απόλυτος ξεπεσμός της έννοιας του κράτους.

Ο απόλυτος ξεπεσμός της έννοιας του κράτους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση,πρόκειται για άναρχο-άπλυτους που γράφουν στα παπάρια τους κάθε νόμο και τάξη.
Είναι οι ίδιοι,που όχι μόνο δεν θέλουν τίποτα να αλλάξει σε αυτό τόπο,αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν από την πλευρά τους,έτσι ώστε να συντηρήσουν και γιατί όχι,να διαιωνίσουν μια κατάσταση,που δεν τιμά καθόλου ένα κράτος.
Είναι ο καρκίνος ενός έθνους,που όχι μόνο αρνείται πεισματικά να εκπολιτιστεί,να αλλάξει,να καλυτερεύσει,αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει ακόμα χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη,γιατί στη πραγματικότητα μισεί θανάσιμα ότι έχει να κάνει με τον  πολιτισμό και τάξη,και την ασφάλεια.
Κατασκηνώνουν σε δημόσιο χώρο γιατί έτσι γουστάρουν,καταπατώντας δημόσια περιουσία.
Mία αντίληψη που εκπορεύεται από μια φασιστική αντίληψη που τους διακατέχει,και ας μην το παραδέχονται.
Στη πραγματικότητα είναι το ίδιο φασίστες, που στηρίζονται στη λογική του ,"...έτσι γουστάρω και κάνω ότι θέλω",που δεν έχει καμία μα καμία διαφ…