ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΘΟΔΩΡΕ;

Αυτή είναι η πολιτική κουλτούρα μας στα χρόνια του παπανδρεϊσμού από το 1981 ώς σήμερα. Και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο το επίπεδο των πολιτικών είναι τόσο χαμηλό στις μέρες μας.
«Ολοι μαζί τα φάγαμε», είπε ο κ. Πάγκαλος και θεώρησε, προφανώς, ότι έκλεισε τους λογαριασμούς του με τις ιστορικές ευθύνες του.Πιστεύει, δηλαδή, ο κ. Πάγκαλος ότι αρκεί μία αθυρόστομη, κυνική μέχρι αηδίας στην ουσία του περιεχομένου της παρέμβαση, για να εκτονωθεί η οργή που υπάρχει σήμερα στην κοινωνία για την πολιτική και τους πολιτικούς;
Και καλά, αυτοί που τα έφαγαν μαζί με τους άλλους, που τα μάσαγαν αδιάκοπα και βουλιμικά και που σίγουρα είναι πολλοί.
Είναι σημαντικό το κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που διαβρώθηκε την τελευταία 35ετία και πίστεψε ότι μπορεί να κλέβει με όποιο τρόπο το κράτος και να μη δίνει ποτέ λογαριασμό σε κανέναν και για τίποτα. Κάποιοι όμως πρωτοστάτησαν στον μαζικό εκμαυλισμό αυτού του τμήματος της κοινωνίας.Και αυτοί οι κάποιοι, όλως τυχαίως, βρέθηκαν στην πρωτοπορία του ΠΑΣΟΚ σήμερα, ως  ''σωτήρες του έθνους και του ελληνισμού'',και που με τη σοσιαλιστική του αύρα βάφτισε το κρέας ψάρι, ταύτισε την έννοια του κράτους με το κόμμα, εξέθρεψε παράγοντες και παραγοντίσκους και δημιούργησε τα σημερινά «στερεότυπα επιτυχίας».
Φυσικά και δεν εξαιρώ την αποτυχημένη πολιτική της N.Δημοκρατίας επί τον ημερών της.Απλά θα εστιάσω περισσότερο στην τακτική που ακολούθησαν τα λαμόγια και συντροφια, του  χορτασμένου θοδωρου.
Ολοι οι άλλοι όμως; 
Όλοι αυτοί που δεν έκλεψαν,σε βάρος των άλλων, μόνο χλεύη και οργή μπορεί να νιώσουν για κάτι τέτοιες ισοπεδωτικές γενικότητες.
 Δεν λέω ότι η κοινωνία είναι ,αθώα, αλλά «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». και με τις ευλογίες του πολιτικού συστήματος τη μερίδα του λέοντος την έχουν ιδιοποιηθεί τα μεγάλα «ψάρια» της διαπλοκής, για τα οποία ο Πάγκαλος, βεβαίως, δεν λέει λέξη.

Σε μια κοινωνία όπου οι κοινή λογική υπερτερεί έναντι τον κομματων,εγείρονται δυο ερώτημα:
  1. Καθώς η δήλωση Πάγκαλου συνιστά μια κραυγαλέα παραδοχή εγκλήματος, πώς και δεν έχει παρέμβει η εισαγγελία να του ζητήσει περαιτέρω στοιχεία;
  2. ένα τέτοιο αυτοκριτικό ξέσπασμα δεν θα είχε νόημα μόνο αν συνοδευόταν από μια ειλικρινή παραίτηση;

Y. Γ Παρατήρηση σχετικά με το "πόθεν έσχες"
-Παρατήρησα με έκληξη θα έλεγα,( ναι υπάρχουν ακόμα πολλά που με εκπλήσσουν )τον τρόπο με τον οποιο μερικοί βουλευτές σκαρφίζονται προκειμενου να περάσουν αυτό που θέλουν η αυτό που είναι υποχρεωμένοι τέλος πάντων στο "πόθεν έσχες",χωρίς να φαίνονται προκλητικοί όσο τουλάχιστον είναι δυνατόν. Για να αποφύγουν λοιπόν τους γραμματοφιλολογικούς μπελάδες, αντλήσανε από την τεράστια δεξαμενή της σοβαροφάνειας τους,και χαρακτήρισαν τις πισινες τους ως«δεξαμενές κολύμβησης!» και με την ίδια άνεση χαρακτήρισαν «βάρκα», εξάμετρα σκάφη των 15.000 ευρώ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα