Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κίνημα ανεξάρτητων πολιτών σχεδιάζει ο Μ. Θεοδωράκης

Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Φραστική επίθεση εξαπέλυσε  κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στον κύκλο συζητήσεων που διοργάνωσε το Ίδρυμα Θεοχαράκη.Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, ο διεθνής Έλληνας συνθέτης ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, το οποίο θα μπορεί να δώσει ένα όραμα στον κόσμο, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρήσει, μετά τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε εθνικές εκλογές.
Mεταξύ άλλων τόνισε:    
«Ο Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Υπό αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα. Είμαστε σε διάλυση και με τις εκλογές θα σταματήσουν τα πάντα»
Σημείωσε δε ότι «ο κόσμος δεν αντιδρά γιατί πιστεύει ότι ο δαίμονας στην Ελλάδα είναι η Δεξιά. Ότι όλα τα κακά προέρχονται από αυτήν».«Αν κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής σήμερα, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα έκαιγαν την Ελλάδα καθημερινά» συνέχισε.
Ακόμη επισήμανε πως «αυτές οι αλλαγές που κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ (όπως την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων) ήταν απαραίτητες να γίνουν διότι είναι καρκινώματα τα οποία δημιουγήθηκαν επί Μεταξά και δεν έφυγαν ποτέ από πάνω μας. Όμως έπρεπε να γίνουν το '81 που το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωνε το 47 % και είχε μαζί του την Αριστερά και απεναντί του μία μουδιασμένη Δεξιά. Τώρα αυτές οι αλλαγές είναι εγχείρηση χωρίς αναισθητικό και λειτουργούν εναντίον του λαού».
«Πρέπει ν' αλλάξει την πολιτική του ο Γιώργος Παπανδρέου. Η πολιτική της τρόικα φέρνει μόνο δεινά και η επόμενη χρονιά θα είναι χειρότερη από τη φετινή» συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γ. Μαλούχου για την το κλίμα κατάθλιψης και ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα μας σήμερα και για την ποιότητα της δημοκρατίας στις μέρες μας, ο Μίκης Θεοδωράκης θεωρεί ότι «η σημερινή κατάσταση είναι το απόγειο μίας διαδικασίας που έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν. Από τον εμφύλιο και πέρα, η χώρα μας ζει κάτω από μία αμερικάνικη εξάρτηση. Οι Αμερικάνοι ήρθαν για να μείνουν».
Για τη νεολαία θεωρεί «ότι πρέπει να βγει μπροστά και να πολεμήσει για μια χώρα ανεξάρτητη, δυναμική, που θα έχει τον δικό της πολιτισμό. Εδώ ο τόπος καίγεται και όλες οι εκπομπές στην τηλεόραση δείχνουνε φαγάδικα».
Σε ότι αφορά στα μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσους ραδιοφωνικούς σταθμούς και να μην παίζουν ένα κομμάτι του Χατζηδάκι ή του Ξαρχάκου σήμερα»

Μερικές δικές μου παρατηρησεις

Το έργο του k M Θεοδωράκη σφράγισε τον νεότερο Ελληνικό πολιτισμό,και σ αυτό δε χωράει καμια αμφιβολία.
Με όλα το σεβασμό
που τρέφω προς το πρόσωπο του  κ.Θεοδωράκη αλλα αυτή η συνεχή αναφορά  ότι για όλα φταίνε οι Αμερικανοι δεν τη καταλαβαίνω.
Δεν είμαι υπέρμαχος της πολιτικής τους,ούτε και της κουλτούρας τ
ους.
Όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ,τις γεωπολιτικές εξελίξεις που έλαβαν μέρος από την αρχή του αιώνα στην Ελλάδα η σε γειτονικά κράτη,η ακόμα και σε χώρες της Μέσης ανατολής κάτω από τη σκεπη τ
ων Η.Π.A. με τα οποια μεγάλα εγκλήματα που διέπραξαν.Δε θα μπω τώρα στη διαδικασία να αναλύσω τα εγκλήματα τους,άλλωστε σε όλους μας είναι γνωστά,αλλα το θέμα μου είναι άλλο τώρα. 
Ανπό τον εμφύλιο και πέρα, η χώρα μας ζει κάτω από μία αμερικάνικη εξάρτηση",τότε αυτή θα πρέπει να λέγεται Παπανδρέου-Καραμανλής-Μητσοτάκης! κ. Θεοδωράκη.
 Εξήντα και πλέον χρονια μονοπωλούν την πολιτική ζωή του τόπου.
Αυτοί είναι οι Αμερικανοι κ. Θεοδωράκη;
Διότι αν είναι αυτοί, τότε καλά θα κάνουμε κάθε 17 Νοέμβρη  να κάνουμε την καθιερωμένη πορεία στη Βουλή, και όχι στην αμερικανικη πρεσβεία.(  χωρίς να θέλω να μειώσω  την όποια ανάμιξη της Αμερικής,στην επταετία της χούντας )

Δυστυχώς η ευτυχώς η Αμερική δεν ασχολείται συνεχώς με εμάς,και επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουμε κάποτε να νομίζουμε ότι,όλοι ασχολούνται με εμάς.Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου,και αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουμε επιτέλους,σ αυτή τη χωρα.Να σταματήσουμε να δημιουργούμε φανταστικούς εχθρούς,και να επανέλθουμε στη πραγματικότητα.Ο μονος εχθρός είναι ο δικός μας κακός εαυτός.
-Δε μπορεί να φταίνε μονο οι Αμερικανοι κ.Θεοδωράκη για το χαλι μας.Εμείς και μονο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτό.
-Δεν φταίνε οι
Αμερικανοί, αν εμείς με την ψήφο μας αφήσαμε την τύχη της χώρας μας σε 2-3 οικογένειες,εξήντα και πλέον χρόνια.
-Δεν φταίνε οι Αμερικανοι,αν τριάντα χρονια τώρα,διοικούμαστε από λαμόγια,που
λεηλατήσανε το ελληνικό κράτος.
-Δεν φταίνε οι Αμερικανοι,αν μέχρι σήμερα η ελληνική κοινωνία συντηρεί ακόμα γνήσια τέκνα του
πελατειακού συστήματος που λεηλάτησαν τη χώρα.
-Δεν φταίνε 
οι Αμερικανοι αν ο Ο.Σ.E και η Ολυμπιακή μαζί χρεώνονταν 5 εκατομμύρια euro την ημερα,επειδή κάποιοι κατάντησαν τους δημοσιους οργανισμούς "κράτος εν κράτη".
-Δεν φταίνε οι Αμερικανοι
κ. Θεδωρακη αν η οικογενειο-κρατία,εκτος από προνόμιο των πολιτικών ήταν και τον "καθηγητών" στα πανεπιστήμια μας,που με τη σειρά τους τα καταντήσανε κομματικά παιδεία.
-Δεν φταίνε οι Αμερικανοι αν μερικοί νεόπλουτοι Ελληναράδες κρύψανε πισινες και πανάκριβα αυτοκίνητα από την εφορία,

ούτε όταν βουλευτές βαφτίσανε στο "πόθεν έσχες" τις πισινες τους ως "δεξαμενές κολύμβησης,και δεκαπενταμετρα φουσκωτά σκάφη ως ψαρόβαρκες.
Και τέλος πάντων,δε μπορεί  ότι στραβό γίνεται σε αυτή τη χωρα να φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι,εκτος από εμάς τους ιδιους.
Έχουμε μεγάλες και ιστορικές ευθύνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Φράσεις της αρχαίας Ελληνικής που λέμε και σήμερα

Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο
 Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά.

- Αιδώς Αργείοι:  όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)
- Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο.
(Θουκυδίδης – Γ 11)
- Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση.
Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι τραγικοί ποιητές όταν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στη …

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"