Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα αναγνώστριας: Ας γίνουν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου Ρόδου χωρίς υποκριτές

Αύριο θα έχουμε τη χαρά να δούμε...
στο νησί μας τα εγκαίνια του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Ρόδου. Δε γνωρίζω όμως αν είναι πραγματική χαρά κάτι τέτοιο αφού η ανάγκη που οδήγησε στη δημιουργία του είναι η άσχημη κατάσταση που υπάρχει πλέον στο νησί μας. Φτώχεια, ανεργία, διάλυση οικογενειών λόγω οικονομικής μετανάστευσης των παιδιών μας στο εξωτερικό, πλήρη αποσύνθεση των κοινωνικών δομών του κράτους και της δημόσιας υγειονομικής φροντίδας. Μη ξεχνάμε και τους 1000+ συνανθρώπους μας που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία την τελευταία διετία στην Ελλάδα!

Θα ήταν πλήρως υποκριτικό να δούμε τον Δήμαρχο να εγκαινιάζει αυτό το αξιόλογο έργο, μιας και είναι πλήρως συνυπεύθυνος της κατάστασης που έχει επέλθει η χώρα, ως ενεργό πολιτικό μέλος του κόμματος που την κατέστρεψε, ως προδοτικός βουλευτής που ψήφισε το μνημόνιο, ως Δήμαρχος που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα, εκτός από το να παίρνει 3 διαφορετικούς μισθούς και να είναι ίσως ο μοναδικός δήμαρχος στη χώρα με προσωπική ασφάλεια, η οποία μάλιστα σε συνεργασία με ΕΥΠ και άλλους κρατικούς φορείς παρακολουθεί πολίτες του νησιού, μια τακτική που θυμίζει την γκεστάπο! Είναι ο ίδιος που προχτές μαζί με τον περιφερειάρχη θέλησαν να ανεβούν στην εξέδρα και να καθίσουν με ύφος Ρωμαίου Αυτοκράτωρ για να δείξουν σε όλους ποιος έχει την εξουσία και ποιος διοικεί το νησί! Ασχέτως που μετά, η φυγή τους θύμιζε σκηνή από την ταινία “οι κότες το σκασαν”.

Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων της 7ης Μάρτη και τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει, ξόδεψαν χιλιάδες ευρώ για το σόου της εξουσιομανίας τους, αντί να καθίσουν σπιτάκι τους και να γίνει η παρέλαση ειρηνικά και με μεγαλοπρέπεια όπως θα έπρεπε! Ένιωσα ντροπή όχι μόνο σαν Έλληνας αλλά και σαν χριστιανός ορθόδοξος που τους είδα να μπαίνουν στο ναό ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν άδειoς αφού οι ασφαλίτες στην είσοδο απαγόρευαν βάσει face control κάποιους πολίτες να μπουν. Θυμάμαι παραμονές των εκλογών να γίνεται προεκλογική καμπάνια μέσα στον ναό του Αγίου Δημητρίου για το πρόσωπό του! Από πότε η εκκλησία υποδεικνύει να ψηφίσουμε βουλευτές και μάλιστα ενός κόμματος που αποδεδειγμένα ακολουθεί πολιτική πολέμια στην ορθοδοξία; Πως γίνεται σε ορθόδοξο ναό να “προωθείτο” ένας πολιτικός του κόμματος που έφερε τους γκέι γάμους, που κατάργησε θρησκευτικές εκπομπές, έκανε το μάθημα τον θρησκευτικών μάθημα βουδιστικής φιλοσοφίας, που θέλει να φέρει το χάραγμα του αντίχριστου, που ξοδεύει εκατομμύρια για να χτίσει τζαμί τη στιγμή που οι φτωχοί στα συσσίτια συνεχώς πολλαπλασιάζονται; Μήπως κάποιες μητροπόλεις ή ενορίες έχουν υποπέσει στην παν-αίρεση του οικουμενισμού και απλά ακολουθούν τις οδηγίες που τους υποβάλει η παγκόσμια κυβέρνηση της νέας τάξης; Επίσης τα αδιευκρίνιστα σκάνδαλα που θέλησαν να πλήξουν τη καρδιά της ορθοδοξίας, το Άγιο Όρος, και οδήγησαν ακόμα και ένα ηγούμενο στη φυλακή!

Ας μη ξεχνάμε και τις πυρκαγιές από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα για να πάρουν πάλι την εξουσία, μήπως και το νησί μας το έκαψαν για να αναδειχθεί ο τότε Νομάρχης σαν ηρωικός πυροσβέστης, για τον οποίο μάλιστα το νησί βουίζει για τις χρησικτησίες δημοσίων εκτάσεων; Για αυτούς και χίλιους δύο λόγους ακόμα, σας βεβαιώνουμε πως δεν υπάρχει χώρος για σας σε καμία εκδήλωση του τόπου ούτε καν σαν απλοί πολίτες, αλλά ούτε καν να βρίσκεστε πάνω σε αυτό το νησί ή τη χώρα δεν το αξίζετε γιατί είναι πολλή ιερή! Ο μόνος χώρος που θα επιτρεπόταν και στους δυο σας να πατάτε είναι ένα κελί 2Χ1. Τον Ιούδα τον εκτιμούμε περισσότερο αφού αυτός είχε τουλάχιστον το θάρρος και την αυτογνωσία για τη προδοσία που διετέλεσε να κρεμαστεί! Εσείς τι περιμένετε;


Αναγνώστρια από τη Ρόδο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"

Ο απόλυτος ξεπεσμός της έννοιας του κράτους.

Ο απόλυτος ξεπεσμός της έννοιας του κράτους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση,πρόκειται για άναρχο-άπλυτους που γράφουν στα παπάρια τους κάθε νόμο και τάξη.
Είναι οι ίδιοι,που όχι μόνο δεν θέλουν τίποτα να αλλάξει σε αυτό τόπο,αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν από την πλευρά τους,έτσι ώστε να συντηρήσουν και γιατί όχι,να διαιωνίσουν μια κατάσταση,που δεν τιμά καθόλου ένα κράτος.
Είναι ο καρκίνος ενός έθνους,που όχι μόνο αρνείται πεισματικά να εκπολιτιστεί,να αλλάξει,να καλυτερεύσει,αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει ακόμα χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη,γιατί στη πραγματικότητα μισεί θανάσιμα ότι έχει να κάνει με τον  πολιτισμό και τάξη,και την ασφάλεια.
Κατασκηνώνουν σε δημόσιο χώρο γιατί έτσι γουστάρουν,καταπατώντας δημόσια περιουσία.
Mία αντίληψη που εκπορεύεται από μια φασιστική αντίληψη που τους διακατέχει,και ας μην το παραδέχονται.
Στη πραγματικότητα είναι το ίδιο φασίστες, που στηρίζονται στη λογική του ,"...έτσι γουστάρω και κάνω ότι θέλω",που δεν έχει καμία μα καμία διαφ…