Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πρωτοβουλία της Αυγής Βουτσινά και το κόμμα του Επιχειρείν

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΑπό τον Βασίλη Μπόνιο.

 Η παρουσία μιας "ανώνυμης" Ελληνίδας-ως την στιγμή που εμφανίστηκε στην εκπομπή του Χατζηνικολάου με καλεσμένο τον Βρούτση-ήταν το έναυσμα για μια συνέντευξη στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" και στην συνέχεια μια πρωτοβουλία που βάζει κατ΄αρχήν ένα αυτονόητο ερώτημα:
-Για πόσο ακόμη θα κάνουμε αντίσταση μέσα από το διαδίκτυο σε ότι πληγώνει την αξιοπρέπειά μας και σκοτώνει την φαντασία στερώντας από όλους μας, το δικαίωμα να ζήσουμε σε ένα πολιτισμένο κράτος της δύσης;
 -Ως πότε θα κάνουμε μικρές επαναστάσεις εγωπάθειας και πνευματικού ναρκισσισμού μπροστά στον υπολογιστή την ώρα που οι ζωές μας οδηγούνται στα βράχια;
 Αυτές ήταν οι σκέψεις που οδήγησαν την Αυγή Βουτσινά στο να πάρει την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή ανθρώπους του Επιχειρείν από ολόκληρη την Ελλάδα. Έτσι άρχισε ήδη να δημιουργείται ένα δίκτυο από αξιοπρεπείς πολίτες που έχουν διοικήσει έστω ένα περίπτερο (μια μικρή ή μεγαλύτερη επιχείρηση) και οι οποίοι αποτελούν την απάντηση στους επαγγελματίες πολιτικούς της μεταπολίτευσης.
Απώτερος στόχος ένα πολιτικό κόμμα το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με όλα όσα γνωρίσαμε στην διάρκεια της νοσηρής μεταπολίτευσης.
 Το Κουρδιστό Πορτοκάλι στηρίζει ολόψυχα την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και καλεί τους ανθρώπους του Επιχειρείν από ολόκληρη την Ελλάδα να γίνουν μέρος της Ιστορίας, να γίνουν οι ίδιοι οι αντικαταστάτες του αποτυχημένου πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης και να αποδείξουν ότι δεν είναι άβουλοι ψηφοφόροι (ή παθητικοί αρνητές) των σημερινών κομμάτων που δεν είναι παρά σύμβολα της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης.

ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 Έχεις διοικήσει ένα περίπτερο; Είσαι ιδιοκτήτης-εργοδότης μιας μικρής ή μεγάλης επιχείρησης κάπου στην Ελλάδα; Έχεις πετύχει, χωρίς την διαπλοκή σου με το κράτος, να κάνεις κερδοφόρα την επιχείρησή σου, σεβόμενος παράλληλα τους εργαζόμενους; Έχεις καταφέρει να κερδίσεις την αγάπη και τον σεβασμό όσων εργάζονται για σένα; Είσαι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις σου, στους εργαζόμενους, στους προμηθευτές, τις τράπεζες, τους πελάτες σου;

ΕΑΝ ΝΑΙ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ!

Εάν δεν ανήκεις σε κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα και πιστεύεις στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης των Πολιτών -που περνάει και μέσα από το ευρώ- τότε μπορείς να γίνεις μέρος της Ιστορίας.
Το 2014 θα είναι η χρονιά που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας, της Ευρώπης, το δικό σου.
 Μην το αφήνεις στα χέρια τους.
 Έλα μαζί μας σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε τους αρίστους ανάμεσά μας-ο καθένας στον τομέα του- και όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη της χαμένης μας αξιοπρέπειας.
 Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει μόνο στα δημιουργικά μυαλά του επιχειρείν για να καταφέρει να αποφύγει την μοιραία πρόσκρουση. (Στη συνέχεια θα προστεθούν στην μάχη οι νέοι επιστήμονες, τα φωτεινά μυαλά με τις εξαιρετικές σπουδές, αλλά και οι νέοι άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερες σπουδές αλλά με δίψα για ζωή και με τη λάμψη του νικητή στο βλέμμα τους.)

 Μην ξεχνάς ότι ζεις μονάχα μια φορά και είναι πολύ πιθανό να μετανιώσεις, εάν στην πιο κρίσιμη στιγμή για την μοίρα του τόπου σου, μείνεις απλός παρατηρητής.
  
ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Στείλε ένα email στο bepartofhistory@gmail.com με λίγα λόγια για σένα και την επιχείρησή σου.

http://kourdistoportocali.com/post/32511/avgi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Φράσεις της αρχαίας Ελληνικής που λέμε και σήμερα

Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο
 Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά.

- Αιδώς Αργείοι:  όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)
- Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο.
(Θουκυδίδης – Γ 11)
- Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση.
Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι τραγικοί ποιητές όταν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στη …

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"