Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θύματα εκμετάλλευσης ομογενών πολλοί Έλληνες «νεο-μετανάστες» στη Γερμανία και στη Σουηδια

Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο,διαπίστωσα με λύπη μου,ότι η εκμετάλλευση των νέων Ελλήνων μεταναστών,που ταξιδεύουν σε Ευρωπαϊκές χώρες,και που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης,από Έλληνες ομογενείς επιχειρηματίες-απατεώνες,κάνει το γεγονός διπλά απαράδεκτο,και λυπηρό.
Την στιγμή μάλιστα που ξέρουν ότι πολλοί από αυτούς που έρχονται στις βόρειες χώρες τις Ευρώπης,ειναι σχεδόν διωγμένοι απο ενα κράτος που μένει εχθρικά απέναντι στους πολίτες τις.

Δυστυχώς ένα από τα θύματα υπήρξα και εγώ πριν 3 χρονια,όταν μέσω γνωστών βρήκα δουλειά σε Γαλλικό εστιατόριο με Έλληνα ιδιοκτήτη.Το αποτέλεσμα ήταν να μείνω απλήρωτος τους πρώτους 3 μήνες,και αφού του παραπονέθηκα,μου έδειξε την πόρτα εξόδου,λέγοντας μου το κλασικό... "άμα θέλεις."

Ακούγωντας και απο άλλους συμπατριώτες μου,οτι έπεσαν θύματα εκμετάλευσης απο ομογενείς,ορκίστηκα να μην ξαναδουλέψω με Ελληνα ομογενή.

Δυστυχώς όπως εγώ,έτσι και οι περισσότεροι νέοι μετανάστες,τους πρώτους μήνες της δουλειάς,δεν έχουμε προλάβει να μπούμε στο "σύστημα",που σημαίνει ότι όπου και να παραπονεθείς,ακόμα και σε κρατικούς οργανισμούς πολύ απλά θα σε γράψουν.
Εαν δεν κλείσεις τουλάχιστον ενα χρόνο ως εργαζόμενος με πλήρη ασφάλιση,εισαι σχεδόν ανύπαρκτος σε κρατικούς οργανισμούς,με αποτέλεσμα να μην εχεις κανένα δικαίωμα,και φυσικά καμία στήριξη.
Εκατοντάδες ειναι οι περιπτώσεις αυτές στη Σουηδία,που ζώ και εργάζομαι τα τελευτέα 4 χρονια.
Δυστυχώς πολλοί απο τους Ελληνες που έπεσαν θύματα εκμετάλευσεις απο άλλους ομογενείς, γύρισαν πισω στην Ελλάδα,χαραμίζοντας και την τελευτέα ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωη.

Πολλοί απο τους συμπατριώτες μας είχανε αφησει πίσω παιδιά και οικογένειες,προκειμένου να τους στηρίξουν οικονομικά,και η εκμετάλευση τους απο κάποιους Ελληνες ομογενείς που ζουν και εργάζονται πολλά χρόνια στη Σουηδία,υπήρξε η χαριστική βολή στο δράμα τους,και στην αγωνία τους.

Ντρέπομαι που το λέω αλλά Τούρκοι και Ιρακινοί,σεβάστηκαν περισσότερο την ανάγκη μου να εργαστώ,στηρίζοντας με τόσο οικονομικά οσο και ηθικά,που ειναι και το κυριότερο.
Για αυτο έκοψα απο πολύ νωρίς τις σχέσεις μου με Ελληνικούς συλλόγους και οργανισμούς,που είναι και η φωλιά του κακού.

Ισως ακούγεται υπερβολικό, αλλά ειναι η μαύρη αληθεια.
Εαν οι Ελληνες σε βρούν σε ανάγκη σε πήδηξαν! Τοσο απλά.

Για αυτό,θα συμβούλευα όποιοι θέλουν και προγραματίζουν να ψάξουν την τύχη τους στη Σουηδία,να μην έρθουν ποτέ σε επαφή με κανέναν Ελληνικό σύλλογο,για να αναζητήσουν δουλειά.Aφενός έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να βρούν δουλειά,αφετέρου χωρίς όμως κανένα οικονομικό αντίκρισμα.
Eκτός βεβαια και αν έχετε γνωστούς,η συγγενείς

Το παρακάτω λινκ είναι απο το άρθρο που αναφέρει το πρόβλημα της εκμετάλευσης των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία.

 Θύματα εκμετάλλευσης ομογενών πολλοί Έλληνες «νεο-μετανάστες» στη Γερμανία

http://www.toxwni.gr/ellada/item/11010-thimata-ekmetalleisis-omogenon-polloi-ellines-neo-metanastes-sti-germania#.UuAnfrQV-1s

 .

Θύματα εκμετάλλευσης ομογενών πολλοί Έλληνες «νεο-μετανάστες» στη Γερμανία - See more at: http://www.toxwni.gr/ellada/item/11010-thimata-ekmetalleisis-omogenon-polloi-ellines-neo-metanastes-sti-germania#.UuAnfrQV-1s
Θύματα εκμετάλλευσης ομογενών πολλοί Έλληνες «νεο-μετανάστες» στη Γερμανία - See more at: http://www.toxwni.gr/ellada/item/11010-thimata-ekmetalleisis-omogenon-polloi-ellines-neo-metanastes-sti-germania#.UuAnfrQV-1s

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Φράσεις της αρχαίας Ελληνικής που λέμε και σήμερα

Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο
 Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά.

- Αιδώς Αργείοι:  όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)
- Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο.
(Θουκυδίδης – Γ 11)
- Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση.
Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι τραγικοί ποιητές όταν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στη …

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"