ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΧΗΜΙΑ ΜΑΣ,ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ!!

''Υπεραντίδραση, όπου υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε αντιγερμανική υστερία, προκάλεσε σε τμήμα του πολιτικού κόσμου, όλου του φάσματος, πλην των κομμάτων της Αριστεράς, το όντως ακραίο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία και τον τίτλο «Απατεώνες της Ευρώπης». Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η Αθήνα ζητεί έμπρακτη στήριξη από τους εταίρους στην Ε.Ε., Ελληνες πολιτικοί δεν περιορίστηκαν να στηλιτεύσουν το περιοδικό, αλλά στράφηκαν ευθέως κατά της Γερμανίας, είτε χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς είτε υπενθυμίζοντας τη ναζιστική Κατοχή. Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, που έχει καλέσει αύριο τον Γερμανό πρεσβευτή προκειμένου να του διαμαρτυρηθεί, έθεσε το ερώτημα εάν «οι Γερμανοί έβγαλαν κανένα νέο Μπετόβεν και δεν τον πήραμε χαμπάρι». Σε έντονα επικριτικές δηλώσεις προέβησαν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π. Παναγιωτόπουλος, όπως και ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως αποστέλλει απαντητική επιστολή στο περιοδικό.Μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, ανέφερε ότι «η Γερμανία αντί να δείχνει έτσι το δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει καθίσει η ίδια πάνω στο δάχτυλο».''

Το παραπάνω άρθρο είναι δημοσίευμα της εφημερίδας ''Καθημερινή'',αναφορικά με την λαικίστικη, ανεύθυνη πολιτική, και χωρίς ίχνος πολιτικού πολιτισμού που ακολουθούθησαν οι πρόεδροι των κομμάτων της βουλής,καθώς και του προέδρου της βουλής.
Το παρακάτω κείμενο είναι ενός σκεπτόμενου ανθρώπου,χωρίς ίχνος λαικισμού,που φέρνει μια άλλη πολιτική πρόταση,σαν αυτή που λείπει απο τη χώρα μας  εδώ και τριάντα χρόνια.
Το κείμενο δημοσιεύεται στο http://www.logikiellada.blogspot.com/, σε ένα απο καλύτερα blog που έχω δεί και παρακολουθώ στενά.

''Δεν αρέσει σε κανέναν να βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να ντρέπεται.Δεν αρέσει και σ΄εμάς τους Ελληνες.Ομως ζούμε σε μιά εποχή οπου, ακόμα κι΄αν δεν κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, ο εαυτός μας προβάλλεται στον καθρέφτη των μέσων ενημέρωσης, με λίγη η αρκετή παραποίηση ώς συνήθως.Αυτό μας πειράζει.Μας προσβάλλει όπως είναι φυσικό.Θα΄πρεπε να μας πεισμώσει να βρούμε λύσεις στα προβλήματα μας.Θα΄πρεπε να μας οδηγήσει να ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που παραποίησαν στοιχεία με αποτέλεσμα να μας λένε σήμερα απατεώνες σ΄όλη την Ευρώπη.
Θά΄πρεπε να μας οδηγήσει να ζητήσουμε την τιμωρία όλων των πολιτικών ηγετών μας, που σπατάλησαν δισεκατομμύρια ευρώ εις βάρος των μελλοντικών γενεών, μόνο και μόνο γιά να επανεκλεγούν.
Αντί να πρωτοστατήσουν σ΄αυτό τον αγώνα, αντί να εναντιωθούν στην μεγάλη παγίδα που στήθηκε στους νέους μας, αντί να αναζητήσουν τους υπεύθυνους γιά το μεγάλο σκάνδαλο που οδήγησε στον διπλασιασμό των υπαλλήλων της Βουλής μέσα σε 4 χρόνια, κάποιοι από τους πολιτικούς μας όπως ο Κος Πετσάλνικος προτίμησαν να τα βάλουν με το περιοδικό και να παραπονεθούν στον Γερμανό πρέσβη, ώστε η Κα Μέρκελ να "μαλλώσει" αυτούς τους "κακούς" δημοσιογράφους που δυσφημίζουν την χώρα μας.Αλήθεια, ποιός δυσφήμισε την χώρα; Οι πολιτικοί μας ηγέτες με τις ενέργειες τους επί 30 χρόνια, η ο καθρέφτης που δείχνει τα τραγικά αποτελέσματα αυτών των ενεργειών της πολιτικής μας ηγεσίας;
Ομως πλέον κανείς μας νομίζω, δεν περιμένει από κανέναν πολιτικό που υπηρέτησε το παρακμιακό πολιτικό σύστημα του δικομματισμού, να πρωτοστατήσει στον αγώνα γιά να απαλλαγεί η χώρα από αυτό το σύστημα.Διότι το σύστημα δεν αλλάζει.Αν ήτανε ν΄αλλάξει από μόνο του, δηλαδή να αυτο-μεταρρυθμιστεί, θα το είχε κάνει πρό πολλού.Το σύστημα αυτό, που κατέρρευσε μαζί με την χώρα, πρέπει να το αλλάξουμε.Στο πολιτειακό πλέον παίζεται το ελληνικό στοίχημα μετά την οικονομική μας κατάρρευση.
Ολα τα υπόλοιπα έχουν πάρει τον δρόμο τους

1/ τα μέτρα όσο σκληρά κι΄αν είναι, θα ληφθούν.Δεν είναι πιά στο χέρι μας.

2/η χώρα δεν θα αφεθεί να πτωχεύσει, διότι οι συνέπειες γιά την παγκόσμια οικονομία είναι ανυπολόγιστες.Με όλα τα μέσα, θα συντηρηθεί ο πεθαμένος, ως ζωντανός-νεκρός.

3/ η χώρα θα χάσει γιά πολλά χρόνια την εθνική της κυριαρχία ως πρός την οικονομική της πολιτική και δυστυχώς όχι μόνο.

4/ οι νέοι μας τις επόμενες δεκαετίες,θα βιώσουν πολύ χειρότερες οικονομικές συνθήκες από τις σημερινές, πληρώνοντας ατελείωτα, τις σπατάλες του ελεεινού πολιτικού κατεστημένου που κυριάρχησε στην χώρα από το 1981 εως σήμερα.Θα πληρώσουν βέβαια και γιά την καλοπέραση των γονιών τους μέχρι σήμερα.Πολλοί, οι πιό λαμπροί, θα αναζητήσουν την τύχη τους σε ξένες χώρες που είχαν την τύχη να κυβερνηθούν από σώφρονες πολιτικούς ηγέτες, σε αντίθεση με την ατυχία που βίωσε η χώρα μας.

5/ η χώρα θα βυθιστεί γιά πολλά χρόνια σε μιά βαθειά ύφεση, και τα εισοδήματα των ελλήνων θα μειωθούν δραματικά.

6/ η χώρα θα βιώσει γιά πολλά χρόνια υψηλά επιτόκια.

7/όλα θ΄αλλάξουν σταδιακά στη χώρα, με μεταρρυθμίσεις η με την βία.Ασχέτως του τρόπου με τον οποία όλα θ΄αλλάξουν στην χώρα, οι νοοτροπίες, οι συμπεριφορές, οι συνήθειες μας, θ΄αλλάξουν.Η φούσκα του ελληνικού δημόσιου χρέους έσκασε.Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση ως πρός την διαχείριση των οικονομικών του κράτους.Ανέλαβαν την διαχείριση οι ευρωπαίοι, και θα σταματήσει η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από τους ανεύθυνους πολιτικούς μας.

8/ως συνήθως, οι φτωχοί και οι πιό ευάλωτοι, θα βιώσουν εξοντωτικές συνθήκες.

9/η χώρα εξευτελίστηκε διεθνώς και θα παραμείνει σ΄αυτή την κατάσταση γιά πολλές δεκαετίες.Οι έλληνες έγιναν γιά τους άλλους λαούς, απατεώνες.

10/ η χώρα θα βιώσει μιά πρωτοφανή εσωστρέφεια γιά πολύ καιρό.

Αυτά τα λίγα κατάφερε το πολιτικό σύστημα της χώρας μετά από 30 χρόνια διακυβέρνησης.Να χαιρόμαστε το έργο τους, και να τους ξαναψηφίσουμε!

Ευχαριστώ για την άδεια αναδημοσίευσης τον ''μαθητευόμενο στοχαστή''
Read more: http://logikiellada.blogspot.com/

Share/Bookmark

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα