Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ...FACEBOOK

Μεγάλη εντύπωση μου έχει κάνει το τελευταίο διάστημα,το κίνημα των πολιτών για την υποστήριξη των κατοίκων του ακριτικού Καστελόριζου.
Συγκεκριμένα διαβάζω μεταξύ άλλων σε ένα από τα γκλαμουράτα blog ( ξέρετε από αυτά που ξεχειλίζουν από ελληνικότητα ) που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο:

"Νέο κίνημα πολιτών δείχνει στους ακρίτες του Καστελόριζου πως δεν τους έχουν ξεχάσει όπως έχει κάνει η Πολιτεία. Βροχή τα γράμματα και οι ευχές στο νησί.
Τη στιγμή που όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν γυρίσει τη πλάτη στους ακρίτες του Καστελόριζου, για άλλη μια φορά οι απλοί πολίτες έρχονται να σταθούν δίπλα τους εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους...
Εδώ και λίγες εβδομάδες το νησί έχει πλημμυρίσει από χιλιάδες γράμματα και ευχετήριες κάρτες από απλούς πολίτες οι οποίοι θέλουν να δώσουν κουράγιο στους κατοίκους αλλά και να τους δείξουν την αγάπη και υποστήριξή τους"

Τι έγινε ξαφνικά και σας ξύπνησε ο πατριωτισμός;
Πόσοι απο εσάς χεστήκαtε για το αν το Καστελόριζο είχε ηλεκτρικό;
Πόσοι απο εσάς γνωρίζανε για το τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας που έχει το νησί;
Πόσοι γνωρίζετε για τα χρονια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με τα δρομολόγια από και προς το νησί;
Πόσοι από εσάς γνωρίζεται ότι η τροφοδοσία του νησιού γίνεται πολλές φορες μέσω...Τουρκίας,επειδή το κράτος,τα ΜΜΕ και τα δήθεν πατριωτικά blogs ασχολούνταν με την Τζούλια!!Και πόσοι από εσάς γνωρίζεται πραγματικά για τα οποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών,που οποιαδήποτε αναφορά γινόταν μέχρι και πριν λιγο καιρό για ακριτικά νησιά,επαφιόταν στην ανάγκη σας για καλοκαιρινές διακοπές,και όχι ιδιαιτερα στο πατριωτισμό σας!

Πόσοι από εσάς γνωρίζατε ακόμα και την υπαρξει του ακριτικού Αγαθονήσι πριν τις υπέρ-πτήσεις των Τούρκων;
Πόσοι γνωρίζατε την Τήλο,πριν τους gay γάμους το 2008;
Πόσοι πήγατε για διακοπές σ αυτά νησιά εκεί,προκειμενου να στηρίξετε την τοπική οικονομία;

Γιατί τώρα αυτός ο ξαφνικός ερωτας με τους ακριτες;
Τώρα σας έπιασε ο πόνος;
Έπρεπε να τεθεί θέμα AOZ για να ξυπνήσετε;
Έπρεπε να απλώσει χέρι ο Τούρκος για να συγκινηθείτε,και να συνειδητοποιήσετε ότι αυτά τα μέρη είναι Ελληνικά;
Μάλλον ναι.

Έζησα για 10 ολόκληρα χρονια σε ένα από αυτά τα νησιά και ξέρω ακριβώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί οι κάτοικοι,αλλα και την περηφάνια τους.
Η Ελληνικότητα αυτών των μικρών παραδείσων,επαφίεται στην αγάπη και των πατριωτισμό των κατοίκων τους,αλλα και πιστών φίλων.
Και για να εξηγούμαι:
Δεν είμαι περισσότερο πατριώτης ούτε περισσότερο Έλληνας από κανέναν.
Αναγνωρίζω και υποκλίνομαι στους ανθρώπους εκείνους που από αγάπη και μονο,στηρίζουν έμπρακτα τους κατοικους των ακριτικών νησιών και ξέρω ότι είναι πολλοί.
Αλλα σε ανθρώπους που μάθανε για τα νησιά αυτά λόγω Τουρκίας,πετρελαίων και AOZ,αρνούμαι και πολύ περισσότερο δεν αναγνωρίζω το δήθεν ενδιαφέρον τους,μέσα από κινήματα της μόδας κaι του Facebook. 
                                                                              -----
Υ.Γ-Ξέρετε,όλοι εσείς του κινήματος οι Έλληνες πατριώτες που θυμηθήκατε ξαφνικά ότι στην Ελλάδα έχουμε και μερικά ακριτικά νησιά,μου θυμίζετε την κυβέρνηση Παπανδρέου,που μετά από 30 χρονια κατάλαβε ότι στην Ελλάδα έχουμε οικονομικό πρόβλημα.
Τυχαίο;
Δε νομίζω

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Φράσεις της αρχαίας Ελληνικής που λέμε και σήμερα

Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο
 Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά.

- Αιδώς Αργείοι:  όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)
- Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο.
(Θουκυδίδης – Γ 11)
- Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση.
Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι τραγικοί ποιητές όταν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στη …

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"