ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!!! "ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ"!!!


Οι στρατιωτικοί δεν έχουν καμία σχέση με την παρασκηνιακή φημολογία που όλο και συχνότερα κάποιοι προσπαθούν να διασπείρουν στη κοινή γνώμη και σύμφωνα με την οποία εντάσσονται σε σχέδια καταστολής κοινωνικών αντιδράσεων. Ο ΣΥΣΜΕΔ με ανακοίνωση-καταπέλτη,ανάβει νέες φωτιές στην ηγεσία του ΥΕΘΑ ,αφού πρόκειται για την πρώτη του ουσιαστική παρέμβαση σε τέτοιου είδους θέματα ,μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία αφήνει ανοιχτό παράθυρο για συνδικαλισμό στις ΕΔ.


Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ κάνει λόγο για άνευ προηγουμένο καταστολή στις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας και το κυριότερο;

Δηλώνουν ότι θα πράξουν το καθήκον τους συνειδητα σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα, “δίπλα και μαζί με το λαό ,ενάντια σ΄ όποιον θέλει να τα πλήξει”.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ:

Οι  εκατοντάδες εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικοί, όλων των βαθμών, Κλάδων, Όπλων και προελεύσεως, οι οποίοι βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες σε όλες τις πλατείες της Ελλάδος και μοιράστηκαν μαζί τους σκέψεις, ιδέες και ανησυχίες, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της άνευ προηγουμένου και έκτασης καταστολής των μέχρι σήμερα και επί 30 ημέρες ειρηνικών συγκεντρώσεων.

Τέτοιας έκτασης καταστολή, σε συνδυασμό με τα βίαια περιστατικά που τη συνόδευσαν, αποτέλεσε άδικο πλήγμα τόσο στην εικόνα των Ελλήνων αστυνομικών, όσο και στον αγώνα τους για τη κοινωνική αποδοχή, ενώ παράλληλα είχε ως αποτέλεσμα να αμαυρωθούν οι αναμφισβήτητες επιτυχίες τους απέναντι στο κοινό έγκλημα. Οπωσδήποτε τέτοιες εξάρσεις βίας, οι οποίες, είτε οφείλονται σε συγκεκριμένες εντολές από συγκεκριμένα όργανα, είτε είναι αποτέλεσμα υπερβάλλοντα ζήλου στην εκτέλεση διαταγών, οφείλουν να τύχουν περαιτέρω διερεύνησης από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια και οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης.

Τα παραπάνω γεγονότα, σε συνδυασμό με πρόσφατες δηλώσεις σημαντικού πολιτικού προσώπου, αλλά και διεσπαρμένων φημών και δημοσιευμάτων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν δημιουργήσει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία ενδεχομένως να συγκρίνεται με καταστάσεις απ΄ το παρελθόν, όταν στην πατρίδα μας υπήρχε έλλειμμα δημοκρατίας και ο λαός ζούσε κάτω από καθεστώς τρόμου, εκφοβισμού και φίμωσης.

Εκείνες οι εποχές έχουν ξεπεραστεί ανεπιστρεπτί μετά από αιματηρούς κοινωνικούς αγώνες και θυσίες.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί για να διαλύσουν οποιαδήποτε νεφελώδη αμφιβολία έχει διασπαρθεί τον τελευταίο καιρό, με το ελάχιστο βήμα έκφρασης που τους αναλογεί, τον πρέποντα τόνο, δύναμη και ύφος που τους αρμόζει, μέσα από το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, ως ευνομούμενοι Έλληνες πολίτες:

       -    Διαβεβαιώνουν ότι απέχουν από κάθε προσπάθεια εμπλοκής τους σε οποιουσδήποτε πιθανούς αντισυνταγματικούς σχεδιασμούς ή φήμες.

       -    Καταδικάζουν ως απαράδεκτα, σε κάθε περίπτωση, περιστατικά τυφλής και δυσανάλογης έκτασης χρήσης βίας εναντίον συμπολιτών τους.

       -    Θεωρούν αδιανόητη οποιαδήποτε λογική δικαιολόγησης τύπου «παράπλευρων απωλειών» της άσκησης βίας στο βωμό οποιουδήποτε σκοπού.
 
       -    Έχοντας αφομοιώσει όλα τα ιστορικά διδάγματα της νεότερης ιστορίας, και με πλήρη επίγνωση του ρόλου τους, διαβεβαιώνουν τους συμπολίτες τους ότι αποτελούν τον ακλόνητο ύστατο υπερασπιστή της πατρίδας και ως εκ τούτου και του λαού, και πως αν και εφόσον χρειαστεί θα πράξουν συνειδητά το καθήκον τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, στους οποίους έχουν ορκιστεί πίστη και αφοσίωση, δίπλα και μαζί με το λαό ενάντια σε όποιον θελήσει να τα πλήξει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα