ΕΛΛAΣ-"Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος"

Από εδώ και στο εξής οι Έλληνες εντός και εκτος συνόρων,καλούμαστε να πολεμήσουμε αυτή τη φορα υπό διαφορετικές συνθήκες και με διαφορετικά όπλα.Αυτός είναι ένας πόλεμος πολύ διαφορετικός από τους άλλους,που ο εχθρός δεν έρχεται μέσω των ελληνό-αλβανικών συνόρων αλλα μέσα από τον ίδιο μας τον κακό εαυτό.
Ο πόλεμος βρίσκεται μέσα μας.
Στις ιδέες μας,τις αξιες μας,στα ιδανικά μας,στα πιστεύω μας,μέσα στην ίδια την ταυτότητα μας ως έθνος.
Tο πολιτικο σύστημα που μας κυβέρνησε από τη μεταπολίτευση και μετά,είναι και παραμένει ο μεγαλύτερος και χειρότερος εχθρός της χώρας.Μπορούμε να το αλλάξουμε,όχι αύριο,αλλα τώρα.
Να κάνουμε την υπέρβαση,όπως την κάνανε παρα πολλές φορες οι προγονοι μας και να φανούμε αντάξιοι τις ιστορίας μας και του πολιτισμού μας.

Αυτή η χωρα θα αλλάξει είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι,και αυτό το πιστεύω ακράδαντα.Αυτοί που εξακολουθούν να υπηρετούν το σάπιο πολιτικο σύστημα,θα γραφτούν στην ιστορία με τα ποιο μελανά χρώματα ως προδότες,που εκτροχίασαν μια ολόκληρη χωρα από την ίδια την ιστορία της και τον πολιτισμό της.

Όταν στις αρχές του 2ου προχριστιανικού αιώνα ο πολύπειρος Αρκάδας στρατηγός Φιλοποίμην,είδε τη διάθεση για εμπλοκή στα ελληνικά πράγματα του Ρωμαίου υπάτου Φλαμινίκου,κατάλαβε πως οι Έλληνες βρισκόταν μπροστά σε τεράστιες περιπέτειες.
Ο Φιλοποίμην αποφάσισε τότε να συμβουλευτεί το Μαντείο των Δελφών για το μέλλον της Ελλάδας.

Η Πυθία έδωσε τον εξής χρησμό-και ταυτόχρονα τον απόλυτο ορισμό της Ελλάδας που εδώ και 22 αιώνες επιβεβαιώνεται στο ακέραιο:
“Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος”




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα