Ψεύτικα στόματα γεμάτο άχρηστα σάλια.

Η κρίση αναμφισβήτητα έχει φέρει ανακατατάξεις όχι μονο σε κοινωνικό επίπεδο αλλα και σε επιχειρηματικό.Η "πίτα" πλέον της διαφημιστικής αγοράς  για τα ΜΜΕ έχει συρρικνωθεί τόσο,που τηλεοπτικά,κανάλια,εφημερίδες,αλλα και πολλά περιοδικά,αντιμετωπίζουν τεραστια οικονομικά προβλήματα,με απολύσεις,συγχωνεύσεις,η ακόμα και με οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων.
Είναι δε γνωστό ότι η Ελλάδα σε ποσοστό κατοίκων είχε τις περισσότερες εφημερίδες,τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια,και τους περισσοτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς,από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.Για παράδειγμα στην Ελλάδα κυκλοφορούν σήμερα περίπου 15 εφημερίδες αθλητικού περιεχομενου,όταν στην Αγγλία κυκλοφορεί  μονο 1 περιοδικό.
Το πως τώρα σε μια χωρα όπως η Ελλάδα με μια τόσο μικρή αγορά,μπορούν τόσα Μέσα να επιβιώνουν για τόσα πολλά χρονια και ειδικά όταν η αγορά των εφημερίδων είναι η χαμηλότερη στην Ευρώπη,δε χρειάζεται να είναι κανεις οικονομολόγος για να καταλάβει ότι Κυβερνήσεις,κόμματα,και μεγαλοεπιχειρηματίες ήταν το τρίγωνο εκείνο που συντηρούσε και έλεγχε για χρονια ολόκληρα το αχανές τοπίο στην ενημέρωση.
 Δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που αφενός στηρίζουν τις προσπάθειες τις κυβέρνησης τελούν υπό πλήρη σύγχυση και πανικό,σπέρνοντας τον πανικό σε πολίτες,που ήδη δοκιμάζονται καθημερινά,και αφετέρου επιτίθονται σε αλλα ΜΜΕ που τάσσονται κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης,ακόμα και εναντίων ανθρώπων,που προσπαθούν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά σε πλατείες ολόκληρης της χώρας.
Σε 2 άρθα στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Καθημερινής διαπίστωσα την απίστευτη και ύπουλη επίθεση στους πολίτες που συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα,από τον κύριο Αγγελο Σταγκου,και από την άλλη,επίθεση που εξαπολύει προς τους συναδέλφους του ο κύριος Μπαμπης Παπαδημητριου,υιοθετώντας από μονος του τον τίτλο του δημοκρατικού και σοβαρού δημοσιογράφου.
Στο άρθρο του κυριου Μπαμπη Παπαδημητριου με τίτλο "Δραχμοβίωτοι προπαγανδιστές" εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στο τηλεοπτικό κανάλι ALTER και τους δημοσιογράφους κύριο N.Χατζηνικολάου και Γ.Τράγκα αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:
"Την προώθηση του τριπλού στόχου έχουν αναλάβει το συμπαθές στους ψηφοφόρους της λαϊκής Δεξιάς και των μεγάλων σαλονιών πρόσωπο του Νίκου Χατζηνικολάου, συνεπικουρούμενος από το διαταραγμένο φιλοχουντικό παραλήρημα του κ. Τράγκα."

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ο εκνευρισμός του κ.Μπαμπη Παπαδημητριου για την επαναλειτουργία του ALTER με προσωπικές επιθέσεις στους συναδέλφους του,δίδοντας τους χαρακτηρισμούς και προσωνυμία.Δε θα μπω στη διαδικασία να υποστηρίξω τους δημοσιογράφους του ALTER,διότι ο λαϊκιστής ( όπως ο ίδιος συνηθίζει να χαρακτηρίζει όλους τους υπολοιπους συναδέλφους του που εργάζονται εκτος Σκάι) δε μου προκαλεί φόβο,αλλα τις περισσότερες φορες γέλιο.Αυτό που μου προκαλεί φόβο είναι οι χουντικές πρακτικές καλυμμένες υπό τον μανδύα τις Δημοκρατίας,που αυτόματα με οδηγούν σε συνειρμούς άλλων εποχών.
Για αυτό δε θα μπω στη διαδικασία να στηρίξω και να ασχοληθώ με τους συναδέλφους σας στο ALTER,αλλα με τις δικες σας χουντικές πρακτικές,και της αστείας σοβαροφάνειας που σας χαρακτηρίζει.
Και εν πάση περίπτωση,το τι σημαίνει συγκρότημα Κουρη,και ποιο ρολο έπαιξε στο πολιτικο και επιχειρηματικό σκάκι της χώρας μας το γνωρίζουμε όλοι.
Η Δημοκρατία ποτε δεν απειλήθηκε από λαϊκιστές δημοσιογράφους,αλλα από σοβαροφανούς και δήθεν δημοκρατικούς που ζητάνε να χυθεί το αίμα του λαου,στο όνομα της δικια τους Δημοκρατίας,εκείνης που εξυπηρετεί τα δικά τους και μονο συμφέροντα.Αυτό κάποτε το ονομάζαμε Χούντα.
Εσείς το ονομάσατε "Δημοκρατία"

Είναι γνωστό κύριε Παπαδημητριου πως όταν χάνουμε τη ψυχραιμία μας και ο θυμος καλύπτει την λογική μας,τότε πέφτουμε στην παγίδα των εύκολων κατηγοριών,προσδίδοντας ετικέτες του τύπου που αναφέρατε στο άρθρο σας,όπως "συμπαθές στους ψηφοφόρους της λαϊκής Δεξιάς" και "διαταραγμένο φιλοχουντικό"
Με λύπη μου διαπιστώνω πως διακατέχεστε από το σύνδρομο του επαρχιωτισμού,ξέρετε σαν αυτό που εσείς οι "σοβαροί" αναφέρεται πάντα για τους άλλους,και ποτε για σας.
Επιτίθεστε και κατηγορείται συναδέλφους σας,τη στιγμή που το δικό σας μαγαζί δεν φημίζεται για της Δημοκρατικές του ευαισθησίες.

 Πριν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με αλλα μαγαζιά καλο θα ήταν να κοιτάξετε πρώτα το δικό σας.Και επειδή καταλαβαίνω την αγωνια σας και την προσπάθεια που καταβάλλεται να γίνεται αρεστός στους πολιτικούς σας προισταμενους,θα ήταν νομίζω φρόνιμο και θεμιτό να δώσετε και μερικές πειστικές απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα πολλών ακροατών-αναγνωστών όπως αυτά:
  1. Για ποιο λόγο ο Άρης Χατζηστεφάνου απολύθηκε από το ραδιόφωνο του Σκάι;Μήπως επειδή ξέφυγε από την γραμμή του σταθμού που ήταν "υποχρεωμένος" να ακολουθεί από τη διοίκηση,προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ Debtocracy - Χρεοκρατία,ακυρώνοντας και καταπατώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη βούληση του κάθε επαγγελματία δημοσιογράφου να εκφράσει ελευθερα τη γνώμη του;
  2. Για ποιο λόγο λύθηκε η συνεργασία της Eλληνοφρενειας μετά από σχεδόν 16 χρονια στον αέρα του Σκάι,και ειδικά όταν η εκπομπή έχει την υψηλότερη ακροαματικότητα στο σταθμό;Και όλοι ξέρουμε πως η ακροαματικότητα είναι αυτή που φέρνει κέρδος στο ραδιόφωνο.Μήπως τελικά πείραζε κάποιους;
  3. Θα ήταν δίκαιο η άδικο νομίζετε αν κάποιος χαρακτήριζε τους δημοσιογράφους του συγκροτήματος Σκάι νέο-φιλελευθερους,και αρεστούς στην Λαϊκή δεξιά,και ειδικά την Καθημερινή που με ζήλο στήριζε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για πολλά χρονια και ειδικά όσο ο K.Kαραμανλης ο νεότερος βρισκόταν στην εξουσία;
  4. Για ποιο λόγο ο δημοσιογράφος της Καθημερινής κύριος Νικόλας Βαφειάδης απολύθηκε από την εφημερίδα μετά τη δημοσίευση του άρθρου του Και οι... διάδρομοι έχουν προνόμια όταν έβγαλε στη δημοσιότητα όλη τη βρώμα και τη δυσωδία που επικρατούσε από την μεταπολίτευση και μετά στο ναό της Δημοκρατίας;                                                                                                                                Σας θυμίζω ότι «Να ξεφτιλίζεις τους κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο ίσα ίσα τιμά τους καλούς, έτσι λεν οι μυαλωμένοι: Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν έστ' επίφθονον, αλλά τιμή τοίσι χρηστοίς, όστις ευ λογίζεται.» (Αριστοφάνης).
  5.  Για ποιο λόγο ο σχολιασμός μου στην εφημερίδα σας σχετικά με το άρθρο σας δε δημοσιεύτηκε  ποτε κύριε Παπαδημητριου;Και γιατί τα περισσότερα σχόλια που δημοσιεύεται είναι αυτά που...όλος τυχαίως συμφωνούν μαζί σας; 
Σας έχει πιάσει μεγάλος πανικός φαίνεται τώρα που το σύστημα αρχίζει να ξερνάει τα καρκινώματα της Ελληνικής κοινωνίας.Τέτοιο πανικό δε πάθατε ούτε στις δηλώσεις της άλλοτε επαναστάτριας Δαμανάκη,που περισσότερο κακό έκανε στις αγορές με τις δηλώσεις "ή αποδέχεστε όλους τους όρους των δανειστών ή μεθοδεύουμε την έξοδο σας από το ευρώ."
Δε σας είδα να χύνεται τόσο μελάνι για τη Μαρία Δαμανάκη!!
Γιατί;
Όσο αφορά το σχόλιο που σας έστειλα δεν περίμενα να δημοσιευτεί,για να είμαι ειλικρινείς.Γνωρίζω πολύ καλά τις "δημοκρατικές σας ευαισθησίες" στο συγκρότημα που εργάζεστε.


Στο άρθρο του Αγγελου Σταγκου Αποκαλύψεις της κρίσης αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Το κίνημα των «Αγανακτισμένων», που τόσο αβασάνιστα υμνείται από μίντια και δημοσιολογούντες (περιλαμβάνονται και δημοσιογράφοι σε αυτούς), ή οι «ανατρεπτικές» συνάξεις που οργανώνουν* στα προπύλαια του Πανεπιστημίου καθηγητές και καλλιτέχνες που αναζητούν ηγετικό ρόλο στη δημόσια ζωή, αποτελούν... ανώτατα στάδια λαϊκισμού.
Ειδικά αυτό που ονομάστηκε κίνημα των «Αγανακτισμένων», το πρωί αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκουν άλλη μία ευκαιρία να την... «κοπανήσουν» από την υπηρεσία τους για να σουλατσάρουν στο Σύνταγμα, ενώ το απόγευμα από ένα ετερόκλητο πλήθος διαφόρων επιδιώξεων, όχι κατ’ ανάγκην υπαγορευμένων από τη σημαντικότατη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου πολλών συμπολιτών. Πρόκειται για μία ιδέα που δεν γεννήθηκε εδώ. Την κάναμε εισαγωγή από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Ισπανία. Φυσικά, εφαρμόζεται «α λα γκρέκα», χωρίς πρωτότυπα συνθήματα, δίχως πολιτική ευαισθησία, αντιαισθητικά, με πλήρη έλλειψη φαντασίας, αλλά υπέρ του μοντέλου που μας έφτασε στην χρεοκοπία. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε ελάχιστο διάστημα το «κίνημα» εκφυλίστηκε σε «χουλιγκανικές» και οχλοκρατικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, στην Κέρκυρα, στην Αργυρούπολη και αλλού, όπως ακριβώς γινόταν και πριν από μερικούς μήνες."

*Στις 5-5-2011 που διάβασα το άρθρο έγραφε συνάξεις που οργανώνουν αριστεροί,το οποιο ως διά μαγείας αφηρέθηκε από το άρθρο λίγες ώρες μετά την αρχική ανάρτηση!!!
(Στην ιστοσελίδα της καθημερινής)
Στο σχόλιο που έστειλα στον αρθρογράφο επισήμαινα τη διαφωνία μου λέγοντας ότι οι Αγανακτισμένοι,δεν είναι αριστεροί,ούτε ακροδεξιοί,είναι απλοί καθημερινή πολίτες,που κατεβαίνουν για να διαδηλώσουν για ένα καλύτερο αύριο.Το να κολλας ετικέτες σε οτιδήποτε διαφωνείς ονομάζοντας τους αριστερούς,η δημοσιους υπαλληλους που την κοπανούν από την εργασία τους,δεν είναι σωστό κατά τη δικη μου ταπεινή άποψη."
Φυσικά ούτε αυτό το σχόλιο αναρτήθηκε  από την εφημερίδα.
Δε θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω περαιτέρω το άρθρο.Η προσπάθεια σπίλωσης  του κινήματος και των πολιτών στο Σύνταγμα είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς,και σε τέτοιους γελοίους ισχυρισμούς του τύπου," το κίνημα των «Αγανακτισμένων», το πρωί αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκουν άλλη μία ευκαιρία να την... «κοπανήσουν» από την υπηρεσία τους για να σουλατσάρουν στο Σύνταγμα",τα θεωρώ ανυπόστατα και γελοία.

 Μήπως πρέπει να συμπεράνουμε ότι η μεγάλη μάζα «Αγανακτισμένων»  "τεμπέληδων δημοσιων υπαλληλων και αριστεριστων και χαβαλετζήδων νέων στην πλειοψηφία της" οφείλει εσαεί να παραμείνει απολίτικη και χωρίς στόχο και σκεπτικό μεγάλη μάζα;
Κι αν τυχόν αυτή η μεγάλη μάζα είναι ειρηνική,πολιτισμένοι,μακριά από κόμματα και παρατάξεις,
μήπως είναι λόγος και αιτία φόβου?
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση από τη μεταπολίτευση και μετά,που έγινε την Κυριακή 5-5-2011 δίνει την απάντηση στους γελοίους αυτούς ισχυρισμούς,που χαρακτηρίζουν τον αρθρογράφο και το μέσο το οποιο εκπροσωπεί.
Παρακάτω είναι το σχόλιο μιας εργαζομενης γυναικας στο άρθρο του κυριου Αγγελου Σταγκου:

Καλημέρα σας,

Είμαι ιδ. Υπάλληλος, δουλεύω 9.30πμ – 7.30μμ σε μια πολυεθνική εταιρεία 30χλμ μακριά από την οικία μου και στην επιστροφή, κάνω μια συχνά μια στάση στη Σύνταγμα για να παρευρεθώ και να συνομιλήσω με τους υπόλοιπους Αγανακτισμένους συμπολίτες μου.
Για αυτό τον λόγο, σας παρακαλώ πολύ την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να υποβαθμίσετε το κίνημα λέγοντας ότι “αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκουν άλλη μία ευκαιρία να την... «κοπανήσουν» από την υπηρεσία τους για να σουλατσάρουν στο Σύνταγμα” να μπείτε για λίγο στον κόπο να σκεφτείτε κι εμένα!!! Δεν είμαι η μόνη μη-δημόσιος υπάλληλος, έχω γνωρίσει κι άλλους πολλούς στο Σύνταγμα.
Να σας υπενθυμίσω επίσης, ότι οι Ευρωπαίοι που προτείνετε να μας βοηθήσουν να ξαναχτίσουμε την χώρα μας, είναι αυτοί που προβάλουν στην κρατική τους τηλεόραση εκπομπές στις οποία μας σατιρίζουν και μας παροτρύνουν να πουλήσουμε την χώρα μας στους ίδιους και στην Τουρκία. (Αναφέρομαι φυσικά σε εκπομπή που προβλήθηκε στο ΑRD).
Σας ευχαριστώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα