Η αγανάκτηση και ο θυμός,δεν είναι προνόμιο του ΠAΜΕ και του κομμουνιστικού κόμματος αλλά των πολιτών.

Είναι πραγματικά απίστευτο, πόσο κάποιοι πολιτικοί,,και κόμματα όπως αυτό του ΚΚΕ, ζούνε στον δικό τους μικρόκοσμο. Το ότι η χωρα μας ήρθε στο χείλος της καταστροφής, με μια κρίση πολύπλευρη, δε φαίνεται να απασχολεί το κόμμα της κυρίας Παπαρηγα.
Παρακάτω είναι οι δηλώσεις της σχετικά με το κίνημα των Αγανακτισμένων, και πως η ίδια βλέπει, όλη αυτή την αγανάκτηση και τις αποδοκιμασίες του κόσμου  προς τους πολιτικούς και ολόκληρο το πολιτικο σύστημα.
 
"Το ΚΚΕ δεν έχει κανένα λόγο να πηγαίνει σε συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και να τις διαλύει, δήλωσε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Αυτό δεν το κάναμε, ούτε και θα το κάνουμε, ούτε γιουχάρουμε τους ανθρώπους που μιλάνε σε αυτές τις συγκεντρώσεις», τόνισε η κα Παπαρήγα. «Εμείς χρησιμοποιούμε εκείνες τις μορφές πάλης που είναι ουσιαστικές και δεν δημιουργούν στον κόσμο ένα γενικό κλίμα αγανάκτησης, χωρίς αυτή η αγανάκτηση να μετατρέπεται, να μετασχηματίζεται σε μια συγκεκριμένη πολιτική», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι είναι διαφορετική περίπτωση όταν ένας υπουργός επισκέπτεται έναν εργασιακό χώρο.

«Εκεί, οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν. Τους επισκέπτεται και έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, όχι βέβαια πετώντας πέτρες, αλλά έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν» ανέφερε η ΓΓ του ΚΚΕ και, σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Υγείας, σημείωσε ότι δεν έχει δικαίωμα ο κ. Λοβέρδος να λέει «πάω στο κέντρο υγείας και δεν μπορεί να υπάρχει αντιπαράθεση».

Σχολιάζοντας το κίνημα των "Αγανακτισμένων" η κα Παπαρήγα είπε ότι είναι λογικό ένα μεγάλο μέρος του λαού να έχει ανάγκη να εκδηλώσει την οργή, την αγανάκτηση και το θυμό του, αλλά σημείωσε ότι «σημασία έχει αυτή η αγανάκτηση και οργή να μετατραπεί σε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, σε εναλλακτική πολιτική λύση».

Χαρακτήρισε συντηρητική την άποψη που επικρατεί «έξω τα κόμματα», σημειώνοντας ότι η κοινωνία δεν πρέπει να χωρίζονται σε «αυτούς που είμαστε με τα κόμματα και σε ακομμάτιστους», αλλά «ανάμεσα στους εργαζόμενους που υποφέρουν και στην κυρίαρχη πολιτική και στην εργοδοσία».

«Είναι άλλο πράγμα να μην πας με κομματικό πανό, αλλά ως κομματική άποψη θέλω να τη βάλω σε μία πλατεία και να τη συζητήσω» είπε η κα Παπαρήγα και εκτίμησε ότι πολλοί από αυτούς που είναι στο Σύνταγμα «είναι άνθρωποι δυσαρεστημένοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αισθάνονται προδομένοι γιατί πίστεψαν σε κόμματα τα οποία τους διέψευσαν» με τους οποίους το ΚΚΕ θέλει συζητήσει μαζί τους «γιατί δεν μπορεί να ξέρει ο καθένας ολοκληρωμένα τι λέει ένα κόμμα, ούτε μπορεί να καταλάβει τι λέει ένα κόμμα με τα αποσπάσματα στα δελτία ειδήσεων»."
Μεταξύ άλλων διαπίστωσε «το ρηχό περιεχόμενο» των αγανακτισμένων θεωρωντας το λίγο- πολύ ως "μόδα είναι θα περάσει!"

ΣΧΌΛΙΟ
Μήπως έτυχε να ακούσετε από τα ΜΜΕ ότι το ΚΚΕ απέλυσε – ακόμα και εν μέσω Χριστουγέννων – δεκάδες εργαζομένους; Όχι βέβαια. Κι όμως, ήδη απολύθηκαν υπάλληλοι της Τυποεκδοτικής και του τηλεοπτικού σταθμού 902. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο 902 είναι ο τηλεοπτικός σταθμός του ΚΚΕ και η Τυποεκδοτική είναι η τυπογραφική του εταιρεία.

Το κόμμα του λαού, όπως αυτοαποκαλείται, απολύει εργαζόμενους λόγω κρίσης. Φυσικά αυτό θα ήταν απολύτως θεμιτό και καθόλου κατακριτέο εάν δεν αντέβαινε μία από τις βασικότερες θέσεις του ΚΚΕ, την αντίθεση στις απολύσεις πάσης φύσεως. Μάλιστα τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ προβαίνουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εναντίον των εταιρειών που απολύουν κόσμο και επιπλέον υπερηφανεύονται για αυτό. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να κάνουν οι ίδιοι αυτό που κατακρίνουν με τόσο μένος; Το ΠΑΜΕ τήρησε σιγή ιχθύος για αυτές τις δύο περιπτώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να πάει ποτέ να αποκλείσει τα γραφεία του Περισσού.

Υπάρχουν δύο εξηγήσεις για αυτήν την συμπεριφορά. Η πρώτη, η επιεικέστερη, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν απαρνούνται τις απολύσεις (για όλες τις άλλες επιχειρήσεις) αλλά όταν έρχεται η δική τους σειρά συνειδητοποιούν ότι τόσον καιρό έλεγαν αρλούμπες.Το ΠΑΜΕ τήρησε σιγή ιχθύος για αυτές τις δύο περιπτώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να πάει ποτέ να αποκλείσει τα γραφεία του Περισσού. Αλλά και πάλι εμμένουν στην ίδια θέση από πείσμα. Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι τα στελέχη του ΚΚΕ ξέρουν πολύ καλά την αναγκαιότητα των απολύσεων και απλώς επιλέγουν συνειδητά να λαϊκίζουν, αδιαφορώντας στην πραγματικότητα τόσο για τις άλλες επιχειρήσεις όσο και για τους υπαλλήλους αυτών.


Ας το καταλάβει επιτέλους η κ. Παπαρηγα ότι και το ΚΚΕ είναι μέρος του πολιτικού συστήματος.
Η αγανάκτηση και ο θυμόςεν είναι προνόμιο του ΠAΜΕ και του κομουνιστικού κόμματος
αλλά  των πολιτών.

Παντελής X

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα