Απαξιωτική για την Ελλάδα πρωτοβουλία Ολλανδού πολιτικού

Με ένα τεράστιο χαρτονόμισμα των χιλίων δραχμών φωτογραφήθηκε περήφανα σήμερα έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Χάγη ο Ολλανδός εθνικιστής πολιτικός Γκέρτ Βίλντερς ζητώντας να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. Για προσβλητική και απαξιωτική κίνηση για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να βγει από την κρίση κάνει λόγο η ελληνική διπλωματική αρχή στη Χάγη.


Ο ηγέτης του ακραίου εθνικιστικού κόμματος της Ολλανδίας «PVV»,, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις και να δώσει διαστάσεις στην προμελετημένη ενέργειά του, είχε ενημερώσει μέσω του διαδικτύου ότι επρόκειτο να επισκεφθεί την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Χάγη και να επιδώσει επιστολή, με την οποία θα ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.
Πράγματι ο ολλανδός εθνικιστής, μετέβη μπροστά από την πρεσβεία κρατώντας ένα μεγεθυμένο παλιό χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών, και διάβασε την επιστολή του ενώπιον των ολλανδικών ΜΜΕ που είχαν κληθεί από τον ίδιο να καλύψουν το γεγονός.

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Χάγη, η οποία ήταν ενήμερη για την προκλητική ενέργεια του Ολλανδού εθνικιστή και με ανακοίνωσή της προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, ενημέρωνε ότι ο Βίλντερς δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός διότι "η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες".
Διευκρίνισε δε ότι η ενέργεια του Ολλανδού πολιτικού δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και ότι απαξιώνει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι Έλληνες.



(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εξηγήσεις σε μια φράση τα όσα ζεις και ακούς

Αντώναρος... Χέστηκε η φατμέ στο Γεντί κουλέ

Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα