Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"...η χούντα δεν τελειωσε το 73"

Σήμερα σκηνοθετήθηκε η πρώτη πρόβα της τρομοκρατικής προβοκάτσιας προερχόμενο από το βαθύ κράτος της πιο υπανάπτυκτης χώρας της Ευρωπαϊκής ένωσης.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι όλα θα κυλούσαν ομαλά στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων
 εμφανίστηκαν από το πουθενά μέλη όχι ακροδεξιά,ούτε αναρχικά,ούτε ακροαριστερά.Αλλα μέλη από τη "μεγάλη των μπάτσων σχολη",δημιούργημα του Ιωαννίδη του Παττακού και του Παπαδόπουλου,από το 1967.Η δράση τους ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη,και το σίγουρο είναι ότι θα ξαναεμφανιστούν.Θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια,να σπάσουν αυτές τις διαδηλώσεις με κάθε τρόπο.
Εύχομαι ότι το τέλος της μεταπολίτευσης,να είναι και το τέλος αυτού του παρακράτους που ταλαιπωρεί ως άλλο καρκίνωμα την Ελληνική κοινωνία,για πολλά χρονια.
Οι επιτυχίες της Ελληνικής αστυνομίας επαφίονται στην εργατικότητα,το φιλότιμο,και την επαγγελματικότητα των περισσοτερων αστυνομικών,και αξιωματικών.
Παρ όλα αυτά ο καρκίνος που λέγεται παρακράτος μέσα στην αστυνομία,ταλαιπωρεί χρονια την Ελληνική κοινωνία.
"...η χούντα δεν τελειωσε το 73" και αυτό είναι το μονο σίγουρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"

Ο απόλυτος ξεπεσμός της έννοιας του κράτους.

Ο απόλυτος ξεπεσμός της έννοιας του κράτους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση,πρόκειται για άναρχο-άπλυτους που γράφουν στα παπάρια τους κάθε νόμο και τάξη.
Είναι οι ίδιοι,που όχι μόνο δεν θέλουν τίποτα να αλλάξει σε αυτό τόπο,αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν από την πλευρά τους,έτσι ώστε να συντηρήσουν και γιατί όχι,να διαιωνίσουν μια κατάσταση,που δεν τιμά καθόλου ένα κράτος.
Είναι ο καρκίνος ενός έθνους,που όχι μόνο αρνείται πεισματικά να εκπολιτιστεί,να αλλάξει,να καλυτερεύσει,αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει ακόμα χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη,γιατί στη πραγματικότητα μισεί θανάσιμα ότι έχει να κάνει με τον  πολιτισμό και τάξη,και την ασφάλεια.
Κατασκηνώνουν σε δημόσιο χώρο γιατί έτσι γουστάρουν,καταπατώντας δημόσια περιουσία.
Mία αντίληψη που εκπορεύεται από μια φασιστική αντίληψη που τους διακατέχει,και ας μην το παραδέχονται.
Στη πραγματικότητα είναι το ίδιο φασίστες, που στηρίζονται στη λογική του ,"...έτσι γουστάρω και κάνω ότι θέλω",που δεν έχει καμία μα καμία διαφ…