Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΧΟΣ.ΙΔΟΥ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑNΔΡΕΟΥ

Μπροστά στον φόβο τις τιμωρίας, τρομοκρατούν την Δικαιοσύνη!!!

Πρακτικές δεκαετίας του '80, εποχής των πρασινοφρουρών, εφαρμόζει και τώρα η δήθεν δημοκρατική και «αξιοκρατική» κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. πανικόβλητη από τον φόβο της τιμωρίας που πλησιάζει οσονούπω. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης κατέθεσε στη Βουλή αίτημα ζητώντας να του δοθεί «το πόθεν έσχες του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικολάου Αγγελάρα, από το χρόνο αφετηρίας ισχύος του πόθεν έσχες για τους δικαστικούς λειτουργούς;Γιατί γίνεται αυτό; Διότι... ο κ. Αγγελάρας ήταν ο πρόεδρος του τμήματος που έβγαλε την απόφαση για τον παράνομο διαγωνισμό του χαρτιού που το Υπουργείο Παιδείας θα τύπωνε τα σχολικά βιβλία.

Είναι πρωτοφανές, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ να θέλει να εκδικηθεί κάποιον και να καταθέτει τέτοιου είδους αίτημα στη Βουλή, στοχοποιώντας έναν κρατικό λειτουργό.
Πρωτοφανές για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα,αλλα σύνηθες από ότι φαίνεται για το Ελλαδιστάν του Καρχιμάκη,που νομίζει ότι η Δικαιοσύνη είναι χωράφι του πατέρα του.
Και φυσικά η κίνηση Καρχιμάκη δεν είναι τυχαία. Ενα μήνυμα στη Δικαιοσύνη του τύπου:
Υποταχθείτε  στο  ΚΟΜΜΑ !

Τι έλεγε πριν απο τρία χρόνια ο Καρχιμάκης για την δικαιοσύνη; 

«Αυτή η κυβέρνηση με τον εντολοδόχο της αρχιδικαστή ξεπέρασαν κάθε όριο επεμβάσεων στην δικαιοσύνη προκειμένου διασωθούν οι κορλεόνηδες του Μαξίμου. Ευτυχώς όμως υπάρχουν έντιμοι και ανεξάρτητοι δικαστές».

Ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ζήτησε σήμερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, το πόθεν έσχες του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο ανώτατος δικαστικός, που μπήκε στο στόχαστρο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, προσφάτως προήδρευε του τμήματος που έβγαλε την απόφαση για τον παράνομο διαγωνισμό του χαρτιού με το οποίο το Υπουργείο Παιδείας θα τύπωνε τα σχολικά βιβλία. 
Φθινόπωρο 2008.
Δύο εισαγγελείς απειλούν με παραίτηση γιατί ο προϊστάμενός τους αρνήθηκε να διαβιβάσει κομμάτι της δικογραφίας για το Βατοπέδι στη Βουλή και τους είπε να ολοκληρώσουν πρώτα την έρευνά τους

Η τότε αξιωματική αντιπολίτευση  -ΠΑΣΟΚ- ξεσήκωσε θύελλα εναντίον της κυβέρνησης της Ν.Δ. «Παρεμβαίνει η κυβέρνηση στη δικαιοσύνη» ήταν το κύριο επιχείρημά τους, κι ας επρόκειτο για εσω-δικαστική διαφορά. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε δημοσίως τους δύο εισαγγελείς να κάνουν ανεπηρέαστοι τη δουλειά τους και να μην παραιτηθούν. Ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης θα αντιδράσει με την ίδια ευαισθησία στην προσπάθεια εκφοβισμού ανώτατου δικαστικού; Διότι το να ζητάς το πόθεν έσχες στις μέρες μας ισοδυναμεί με σαφή κατηγορία εναντίον του.
Τώρα ξαναδιαβάστε την αρχή για να θυμηθείτε τι έλεγε πριν από τρία χρόνια ο κ.Μιχάλης Καρχιμάκης, για την υπόθεση «παρέμβασης στη δικαιοσύνη».

Εύη Χριστοφιλοπούλου ( Άλλο φρούτο αυτή) 
Η παριστάμενη Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου ζητούσε με τα μάτια λύτρωση από την Πρόεδρο της Επιτροπής Χρύσα Αράπογλου, λέγοντας ότι το αντικείμενο της επιτροπής είναι η συζήτηση επί του Τεχνολογικού Λυκείου…! Η άλλοτε λαλίστατη κυρία Χριστοφιλοπούλου δεν θέλησε να παίξει με τη…φωτιά και αρκέσθηκε απλά σε μια τυπική δήλωση ότι κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής, φως σε όλα! (Ανατρίχιασα τώρα!!!)
Βλέπετε, αν θα συμφωνούσε με τον Καρχιμάκη θα υποβάθμιζε τον θεσμικό της ρόλο αλλά και από την άλλη ο Καρχιμάκης είναι Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Ούτε λόγος να γίνεται βέβαια για την Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς δεν εμφανίστηκε στην επιτροπή, προφανώς για να μην γίνει στόχος για «βελάκια» από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης…


 Μέρος των κειμενων είναι από το http://apneagr.blogspot.com και το http://newpost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Φράσεις της αρχαίας Ελληνικής που λέμε και σήμερα

Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο
 Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά.

- Αιδώς Αργείοι:  όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)
- Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο.
(Θουκυδίδης – Γ 11)
- Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση.
Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι τραγικοί ποιητές όταν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στη …

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"