Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1941-2011.Η ΠPOΠAΓΑNΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...TOTE KAI ΤΩΡΑ

Η μεγάλη μείωση στην κυκλοφορία των εφημερίδων και η συνεχείς απαξίωση που δείχνουν οι πολίτες στα κεντρικά δελτίων ειδήσεων,ειδικά των μεγάλων καναλιών (βλέπε Mega) δεν είναι τίποτα άλλο από την αποστροφή του κόσμου από τις πηγες εκείνες που συντηρούσαν το πελατειακό και κομματικό σύστημα στην Ελλάδα.
Από τότε που η ενημέρωση πέρασε στα χερια των πολλών,και όχι των λίγων,και εννοώ το διαδίκτυο και τα blogs,η παραδοσιακή ενημέρωση απαξιώθηκε πλήρως,και συνεχίζει να απαξιώνεται συνεχώς και όχι άδικα.
Η προπαγάνδα ήταν και είναι το κύριο μέσο προώθησης,και επιβολής μιας άποψης για συγκεκριμένους σκοπούς.Και αυτοί οι σκοποί δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλων παρα μονο αυτών που την διαδίδουν.Το προπαγανδιστικό μήνυμα διαφέρει από την γενικότερη διαφήμιση στο ότι περιέχει τρανταχτές και επιτηδευμένες ψευδολογίες ή/και παραλείπει τέτοιον όγκο αληθειών/γεγονότων σχετικών με το θέμα που καθίσταται έντονα παροδηγητικό.
Τέτοια λοιπόν μηνύματα προσπάθησαν να περάσουν πολλά ''μέσα'',ειδικά εφημεριδες,κατά τη διάρκεια του 'καυτού' καλοκαιριού,με τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών,που διαδήλωναν κατά του πελατειακού, αναξιοκρατικού,και κομματικού κράτους που έφερε την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής.
Τρανό παράδειγμα ποιοι άλλοι; Tο συγκρότημα Λαμπράκη και το συγκρότημα Αλαφούζου που πρωτοστάτησαν στην προπαγανδα,μέσω των εφημερίδων περισσότερο, και δευτερευόντως μέσω των τηλεοπτικών καναλιών,και ραδιοφώνων.Η ''Καθημερινή'' πρωτοστάτησε σε αυτή τη προσπάθεια  με πρωτεργάτες τα καλά παιδιά του Αλαφούζου k.Αγγελου Στάγγο και Μπάμπη Παπαδημητριου,που με περισσό θράσος,και ακολουθώντας τη γραμμή του αφεντικού τους,κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμενου,να λοιδωρήσουν με έναν πρωτοφανή τρόπο,η ακόμα και να εξαφανίσουν κάθε φωνή αντίδρασης κατά της χειρότερης κυβέρνησης που πέρασε ποτε από αυτό τον τόπο.(Για τους συγκεκριμένους κυριους είχα αναφερθεί εδώ και εδώ και εδώ )

Όπως αποδεικνύει και ο κ.Καζάκης αυτή η κολωνια κρατάει χρονια, και μάλιστα από τη εποχή του δευτερου παγκοσμιου πολεμου!
 Οι ναυαρχίδες της γερμανικής προπαγανδας, Καθημερινή, Ελεύθερο Βήμα (πλέον κυριακάτικο Βήμα) και Δημοκρατικά νέα πρωτοστατούσαν στην προπαγανδα,έχοντας πολλά κοινά σημεία με σήμερα.Ποια είναι αυτά;
Ακούστε το video και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.Το απόσπασμα είναι από ραδιοφωνική εκπομπή στο radio9.gr.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Φράσεις της αρχαίας Ελληνικής που λέμε και σήμερα

Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο
 Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά.

- Αιδώς Αργείοι:  όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)
- Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο.
(Θουκυδίδης – Γ 11)
- Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση.
Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι τραγικοί ποιητές όταν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στη …

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"