Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟ ΤΟ "ΣΙΓΑ, ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ , ΣΤΟ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΥΠΝΙΟΙ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ενώ όλα γύρω μας δήλωναν μιζέρια και απαισιοδοξία,ξαφνικά μιά μικρή αχτίδα φωτός από την Ισπανία,ξυπνά την νεολαία μας,την μόνη ελπίδα που έμεινε σ΄αυτό τον τόπο.Μέσα σε λίγες ώρες, οι νέοι οργανώνονται, και συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες στις κεντρικές πλατείες των πόλεων, δηλώνοντας ότι είναι εδώ γιά να διεκδικήσουν το μέλλον που τους ανήκει.Το μέλλον, που τους αρνήθηκε η κομματοκρατία με έργο 35 ετών.
Και δεν είναι αισιόδοξο μόνο το γεγονός ότι δηλώνουν την ύπαρξη τους και την αποφασιστικότητα τους να δράσουν επί των εξελίξεων που τους αφορούν.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρος είναι και ο τρόπος που το κάνουν.Αποκρούουν την κομματοκρατία.Οι συγκεντρώσεις τους, είναι ειρηνικές και χωρίς ίχνος βίας.Ζητούν δημοψήφισμα γιά την πορεία πρός την κοινή ελληνική συλλογική μοίρα.Αντί γιά κομματοσκυλλικά συνθήματα, τραγουδούν τον εθνικό ύμνο, και "στήνουν" την ελληνική σημαία μπροστά στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.Δεν δέχονται "κομματικές συμμετοχές και παρεμβάσεις".Ζητούν "να βάλουμε ξυπνητήρια,να ξυπνήσουμε στις οκτώ, να σβήσουμε την τηλεόραση,..."

Περισσότερα http://www.logikiellada.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Φράσεις της αρχαίας Ελληνικής που λέμε και σήμερα

Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο
 Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά.

- Αιδώς Αργείοι:  όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)
- Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο.
(Θουκυδίδης – Γ 11)
- Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση.
Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι τραγικοί ποιητές όταν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στη …

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"