Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Και μη χειρότερα

 Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης

 ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ του ’60 και ο τότε σταρ του τραγουδιού Γιώργος Κοινούσης, τραγουδούσε ένα τραγούδι που ξεκινούσε με τον στίχο «Αμερική Αμερική, είσαι μια χώρα μαγική»…  Λέγοντας «Αμερική», δεν εννοούσε την ήπειρο, αλλά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Κι είναι πράγματι πάμπολλα τα μαγικά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ. Τα περισσότερα, όμως, είναι απλές συμπτώσεις.

Οταν, κάποια στιγμή, ο Μπιλ Κλίντον αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει Παλαιστινιακό Κράτος, λίγοι έδειξαν να ενοχλούνται. Και πρέπει να ήταν εντελώς συμπτωματικό το ότι, λίγες ημέρες μετά, η Μόνικα Λεβίνσκι βρήκε στην ντουλάπα της ένα λερωμένο μπλε φόρεμά της, θυμήθηκε από πού είχε προέλθει ο λεκές και το ανακοίνωσε: Ο λεκές ήταν από σπέρμα του Προέδρου των ΗΠΑ!

Αυτό που ακολούθησε ήταν αυτό που εμείς οι Ελληνες χαρακτηρίζουμε ως «Χαμός στο ίσιωμα». Τα ΜΜΕ κάναν Πάσχα! Και πέραν από τις διαδικασίες, τις απολογίες, τις συγγνώμες κι όλα τα τέτοια, είχαμε και την εμφάνιση τουλάχιστον άλλων πέντε γυναικών, οι οποίες, όλως αιφνιδίως, θυμήθηκαν ότι και αυτές είχαν τύχει σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Πρόεδρο.

Τον Μάρτιο του 2008, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Ελιοτ Σπίτζερ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία ενός οργανισμού που λέγεται SEC (Securities and Exchange Commission) και δήλωσε πως θα έβαζε φραγμό στις αυθαιρεσίες των χρηματιστών. Τις επόμενες ημέρες, εντελώς συμπτωματικά, η σοβαρή εφημερίδα The New York Times ανακαλύπτει ότι ο κυβερνήτης ήταν επί σειρά ετών μέλος μιας ομάδας που λεγόταν «Πόρνες για Διάσημους» και είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με το κολγκέρλ Ασλεϊ Ντουπρ σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου Μεϊφλάουερ. Τα ΜΜΕ πέσαν πάνω τους ως όρνεα κι εκεί μας τελείωσε και ο Σπίτζερ.

Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν πως ο Ντομινίκ Στρος - Καν είχε προσπαθήσει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κι αυτό τού είχε δημιουργήσει εχθρούς στους τραπεζικούς κύκλους. Συμπτωματικώς, «βρέθηκε» να έχει βιάσει μία καθαρίστρια του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Τα ΜΜΕ το καταχάρηκαν, αποκάλυψαν πως αυτά τα σκάνδαλα τα έκανε πάντα ο Ντομινίκ και μία νεαρά και όμορφη δημοσιογράφος εξομολογήθηκε πως κι εκείνην προσπάθησε να τη βιάσει. Κι εκεί μας τελείωσε κι ο Ντομινίκ.

Σήμερα, η τρόικα ζητάει να καταργηθεί στη χώρα μας η αντιπολίτευση, ενώ έχει ήδη καταργηθεί η κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι τι θα μάθουμε, ξαφνικά, για τα στελέχη της αντιπολίτευσης που θα αρνηθούν τη συναίνεση.

Το τραγούδι του Κοινούση τελείωνε με τον στίχο «Αμερική Αμερική, είσαι μια χώρα τρα
γική».

www.real.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"

Ο απόλυτος ξεπεσμός της έννοιας του κράτους.

Ο απόλυτος ξεπεσμός της έννοιας του κράτους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση,πρόκειται για άναρχο-άπλυτους που γράφουν στα παπάρια τους κάθε νόμο και τάξη.
Είναι οι ίδιοι,που όχι μόνο δεν θέλουν τίποτα να αλλάξει σε αυτό τόπο,αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν από την πλευρά τους,έτσι ώστε να συντηρήσουν και γιατί όχι,να διαιωνίσουν μια κατάσταση,που δεν τιμά καθόλου ένα κράτος.
Είναι ο καρκίνος ενός έθνους,που όχι μόνο αρνείται πεισματικά να εκπολιτιστεί,να αλλάξει,να καλυτερεύσει,αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει ακόμα χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη,γιατί στη πραγματικότητα μισεί θανάσιμα ότι έχει να κάνει με τον  πολιτισμό και τάξη,και την ασφάλεια.
Κατασκηνώνουν σε δημόσιο χώρο γιατί έτσι γουστάρουν,καταπατώντας δημόσια περιουσία.
Mία αντίληψη που εκπορεύεται από μια φασιστική αντίληψη που τους διακατέχει,και ας μην το παραδέχονται.
Στη πραγματικότητα είναι το ίδιο φασίστες, που στηρίζονται στη λογική του ,"...έτσι γουστάρω και κάνω ότι θέλω",που δεν έχει καμία μα καμία διαφ…