Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DER SPIEGEL: Η Ελλάδα έχει αποτύχει

DER SPIEGEL: Η Ελλάδα έχει αποτύχει
Δημοσίευμα του DER SPIEGEL για την δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδος και την έκθεση που ετοιμάζει η τρόικα.

Η ΕΕ θέτει επανεξετάζει την καταβολή της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα λόγω αποτυχίας στους στόχους του προγράμματος, σύμφωνα με το περιοδικό DER SPIEGEL. «Εμείς οι Ευρωπαίοι θέτουμε τους ίδιους όρους όπως και το ΔΝΤ», λέει ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο περιοδικό «DER SPIEGEL» που κυκλοφορεί αύριο Δευτέρα. Ο κ. Ρεν προσθέτει ότι «για την επόμενη δόση θα αποφασίσουμε μετά την έκθεση της τρόικας», ενώ τονίζει ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή». Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του προεδρεύοντος στην Ευρωζώνη Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι το ΔΝΤ εξετάζει να αρνηθεί την καταβολή της δόσης του Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «DER SPIEGEL», το κλιμάκιο της τρόικας που αξιολογεί τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, στην τριμηνιαία έκθεση που θα επιδοθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ και ΕΚΤ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει αποτύχει σε όλους τους προσυμφωνηθέντες δημοσιονομικούς στόχους. Το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Ως λόγος αναφέρεται ότι η Ελλάδα συνεχίζει να δαπανά περισσότερα από όσα είχαν συμφωνηθεί στο πρόγραμμα βοήθειας. Επιπρόσθετα τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται των στόχων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κλιμάκιο της τρόικας προειδοποιεί ότι οι αποκλίσεις από την εφαρμογή του προγράμματος θα έχουν «μοιραίες συνέπειες» με νέα πλήγματα στην πιστοληπτική φερεγγυότητα της χώρας. Έτσι θα καταστεί αδύνατο για την Ελλάδα να δανειστεί από τις αγορές 25 δισ. ευρώ, όπως έχει συμφωνηθεί, αναφέρει το περιοδικό.
Ως μέτρα οι ειδικοί της τρόικας προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση να βελτιώσει το σκέλος των εσόδων με αύξηση των φόρων, αλλά και τη διασφάλιση για την πραγματική είσπραξή τους. Επιπρόσθετα η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να επιταχύνει το ρυθμό των ιδιωτικοποιήσεων και πέρα από τα συμφωνηθέντα 50 δισ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του DER SPIEGEL «οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι το ελληνικό κράτος έχει στην κατοχή του ακίνητα, επιχειρήσεις και λοιπή ιδιοκτησία ύψους 300 δισ. ευρώ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...

Να φεύγεις από όσα νόμιζες για αληθινά...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από εκεί που δεν ξέρεις γιατί σε κρατάνε. Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι. 
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη! 
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. 
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς! 
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει! Να μάθεις να φεύγεις... Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες. 
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα. 
Να φεύγεις από όσα νόμιζες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά..." 

Φράσεις της αρχαίας Ελληνικής που λέμε και σήμερα

Παρ’ όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο
 Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά.

- Αιδώς Αργείοι:  όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)
- Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο.
(Θουκυδίδης – Γ 11)
- Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση.
Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι τραγικοί ποιητές όταν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στη …

Γιώργος Μεράντζας - Δίκοπη Ζωή

Από τους καλύτερους στίχους,κατά την γνώμη μου,που έγραψε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς-ποιητές,ο Μανος Ελευθεριου. "...κρυφά και φανερά σε ακολουθούνε,η συμμορίες και η βασανιστές,και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε,μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε,γιατί ποτε δεν ήταν ποιητές Το χώμα που πατούν να προσκυνούνε"